Siirry sisältöön

Porvoo Jazz Festival: Jukka Eskola Orquesta Bossa feat. Nina Mya

  • 25.09.2022
  • 16:00 - 18:00
Osta lippu

Porvoo Jazz Festivaali ja Taidetehdas juhlivat yhdessä pyöreitä 10 + 10 juhlavuosiaan näyttävän kymmenhenkisen Jukka Eskola Orquesta Bossan brasilialaisten rytmien tahdissa.

Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää omia sävellyksiään sekä bossa nova- ja jazzstandardeja jotka on sovitettu brasilialaisiin rytmeihin. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa äänimaisemaltaan bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset ja sovitukset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa. Yhtyeen ainokainen levy julkaistiin maailmanlaajuisesti italialaisen Schema Recordsin toimesta vuonna 2013 ja se on edelleen trumpetisti Eskolan uran tärkeimpiä levytyksiä. Jukka Eskola Orquesta Bossan Taidetehtaan konsertin laulusolistiksi saapuu maineikas jazzlaulaja Nina Mya, jonka sielukas ja syvä ääni sopii täydellisesti sensuelleihin mutta ryhdikkäisiin brasilialaisiin rytmeihin.

Konsertti on kahden porvoolaisen kymmenvuotista taivaltaan juhlivan kulttuuritoimijan Porvoo Jazz Festivalin ja Taidetehtaan yhteiskonsertti.

Sunnuntai 25.9. klo 16.00 Porvoo Jazz Festival: Jukka Eskola Orquesta Bossa feat. Nina Mya, Avanti -sali

Liput ennakkoon 20/15 €, ovelta 25 €

JUKKA ESKOLA ORQUESTA BOSSA

Jukka Eskola – trumpetti ja flyygelitorvi
Petri Puolitaival – saksofoni ja huilu
Jaska Lukkarinen – rummut
Eero Seppä – basso
Peter Engberg – kitara

Proton String Quartet:

Ilkka Lehtonen – viulu
Teppo Ali-Mattila – viulu
Maarit Holkko – viola
Veli-Matti Iljin – sello

Nina Mya – laulu

Konsertti järjestetään yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Muita vastaavia tapahtumia