Hoppa till innehåll

Inka Hannula och Teemu Raudaskoski: Drömpajazzo

I Galleri Gamla Kaplansgården visas i mars gemensamma målningar av konstnärsparet Inka Hannula och Teemu Raudaskoski från Tammerfors.

Konstnärerna som arbetar med målningar och mångkonstnärliga projekt har skapat gemensamma verk sedan år 2020. De målar samtidigt på samma underlag och för verket vidare utgående från de impulser som den andras penseldrag ger. De färggranna målningarna är samtidigt abstrakta och föreställande.

Utställningens namn beskriver en drömautomat som skapas av konstnärernas penslar och sprider ut sig åt alla håll. I den värld som drömautomaten skapar är allting möjligt. Drömpajazzon är en samtidigt lugn och vild, glad och konstig maskin, som skapar överraskande känslotillstånd och tankar hos betraktaren. Alla som stiger in i drömpajazzon kan känna igen och tolka dess detaljer på sitt eget sätt.

”När två bildkonstnärer målar på samma verk, är arrangemanget redan i sig intressant. Det som gör Inka Hannulas och Teemu Raudaskoskis gemensamma målningar ännu mer fascinerande är att de ser ut att vara skapade av en enda person.” – konstkritiker Pasi Salonen

Öppet 10.3 – 2.4.2023, tis-sön kl. 10-16.
Fritt inträde.