Hoppa till innehåll

Idrottstjänsterna ordnar intron i olika grebnar, kurser, utfärder och motionseveneamang runt om året. Tilläggsinformation om aktuella evenemang hittar du på den här sidan.

Graviditetstidens motion och kroppsvård

Vårtermin: 10.1-14.2.2023

Träna tryggt och mångsidigt under graviditeten beroende på vilken graviditetsvecka du är i. Kursen leds av moderskapsfysioterapeuten Taina Åkerlund-Pesonen.
Kursen är sex (6) gånger och lämpar sig även för dig som inte jumpat tidigare. Kroppsvårdsdelen är bra om ryggen är sjuk samt SI-leden och blygdbensfogen blir sjuk mm. under graviditeten.
Max 12 deltagare / kurs.

Plats: Borgmästargatan 14 (ingång från innergården)
Tid: tisdagar kl. 17.30-18.30 (6 gånger)
Avgift: 20 e/person/kurs

Konditionskurs för beväringar

Borgå idrottstjänster erbjuder möjlighet för blivande beväringar att förbättra sin kondition innan beväringstjänsten inleds. 

Kurserna innehåller träningar som höjer konditionen för uthållighet och förbättrar simkunnigheten samt styrketräning och handledning i hälsofrämjande levnadsvanor och kost. 

 – På kursen kan varje deltagare höja sin grundkondition och få tips för självständig motion. Ingen tidigare erfarenhet av grenen krävs, berättar idrottsinstruktör Christian Bremer. 

– Beväringstjänsten är mycket fysisk, och ju bättre kondition en rekryt har, desto lättare är de fysiska och psykiska utmaningar som beväringstjänsten medför, säger Bremer. 

Kurserna ordnas av Borgå idrottstjänster. Kurserna är avgiftsfria för deltagarna.  Kurserna ordnas i 5 veckors perioder, du kan anmäla dig till en kurs eller fast till alla.

Kurserna: 

Bekanta dig med styrketräning och hälsosam kost

Genom kursen som förbättrar din grundkondition får du vägkost för sunda levnadsvanor samt handledning i grunderna för styrketräning med hjälp av en handledare. Kursen ordnas måndagar 27.2- 27.3.2023 kl. 20–21 i Kokonhallen.   

Simkunnighet till en ny nivå

Simteknikkursen utvecklar de grundläggande färdigheterna för frisim, ryggsim och bröstsim. Träningar förbättrar koordinationen och uppfattningen den egna kroppen i vattnet. Kursen ordnas måndagar 3.4- 15.5.2023 kl. 20–21 i simhall (vi simmar inte 10.4 och 1.5).   

Bollsporter höjer konditionen för uthållighet

Konditionen höjs med hjälp av olika bollsporter på måndagar 22.5- 19.6.2023 kl. 20–21. kl. 20–21 (platsen öppen).   


Mera information om kurserna ger specialidrottsinstruktör Christian Bremer

Vandringsutfärd till Repovesi

Idrottstjänsterna ordnar en vandringsutfärd för hela familjen till Repovesi nationalpark på söndag 21.5.2023. Ketunlenkki -rutten är barnvänlig och på rutten finns en ketunlossi, som du drar dig till andra sidan. Anmälning startar i april 2023.

Seniorer vandringutfärd till Repovesi nationalpark på söndag 21.5.2023. Anmälning startar i april 2023.

Mer information kommer att finnas tillgängliga närmäre tidpunkten för utflykterna.