Hoppa till innehåll

Timmarnas innehåll i låg tröskels grupper

Timmarnas innehåll

Stolgympa (hybrid)

Simhallens idrotssal mån. kl. 13.30-14.00

En lugn träningsstund för kropp och själ under ledning av fysioterapeut Marjo Krook på plats eller distans. Stoljumpa lämpar sig fastän man har en del rörelsebegränsningar och även de rörelser som känns svåra att göra då man står är lättare att göra då man sitter. Förhandsanmälan för de som kommer på plats.

Ryggympa (hybrid)

Simhallens idrotssal mån. kl. 14.10-14.55

En mild timme där vi försöker ryggen och inspirera var och en att röra på sig. Rörelserna utförs huvudsakligen stående och på golvet under ledning av fysioterapeut Marjo Krook. Man kan även delta på distans. Förhandsanmämälan för de som kommer på plats.

Lättare motionsgympa

Kokonhallen mån. kl. 10.30-11.30
Tolkis allaktivitetshus tors. kl. 14.30-15.30

Timmen består av uppvärmning och efter det balans- och muskelkonditionsövningar. Timmen avslutas med stretchning. Meningen är att förbättra muskelkondition, balans och rörlighet genom att ta hänsyn till förändringar som åldern för med sig. Timmen innehåller rörelser som görs på golvet och inget hoppande. Ledare Irene Vesterinen.

Motionsgympa

Kokonhallen tors. kl. 10.35-11.20

Timmen innehåller uppvärmning, korta och lätta stegserier, muskelkondition och en kort stretchning. På timmen fokuserar vi oss på röresler som upprätthåller muskelkondition som görs stående och på golvet. Ledare Kirsi Krusberg.

Lavis-logdansgympa

Simhallens idrottssal ons. kl. 10.00-10.45
Simhallens idrottssal ons. kl. 10.50-11.35

En rolig och lätt motionsform, som baserar sig på att man kombinerar logdanssteg och gympa. Lavis lämpar sig alla och man behöver inget par eller dansbakgrund. Ledare Eszter Osmala.

Motionsdans

Kokonhallen tors. kl. 9.45-10.30

Vi höjer kondition genom dans. På timmen dansar vi med tradiotionell logdansmusik, latinska rytmer, rock, pop mm. Vi njuter av musiken och den goda känslan som dansen samtidigt när vi höjer konditionen. Du behöver inte ha ett par till dansen. Ledare Kirsi Krusberg.

Motionscirkel

Simhallens idrottssal tis. kl. 13.45-14.45

Timmen är till dig, ifall du vill förbättra din muskelstyrka- och uthållighet, balans och rörlighet utan stegserier eller hopp. På timmen rör vi oss från punkt till punkt med ledarens handledning. Till slut har vi kroppsvårdande tänjningsövningar. Ledare:

Styrkejumpa

Simhallens idrottssal mån. kl. 10.30-11.15

Styrka till din vardag! Tradionell muskelkonditionstimme, som med lätta rörelser hjälper dig att förbättra din muskelstyrka, balans och kroppskontroll med hjälp av handtyngder och gummiband. Ledare

Senior thaiboxning

Idrottshallen ons. kl. 10.00-11.00 (fortsättingsgrupp)
Idrottshallen ons. kl. 11.05-12.05 (startgrupp)

Trygg och rolig timme som höjer konditionen. Thaiboxningen förbättrar koordination, balans och rörlighet. Du behöver bara innejumpakläder. I samamarbete med Borgå Thaiboxning Club. Ledare Kari Viinikainen.

Hållningsjumpa

Simhallens idrottssal ons. kl. 12.00-12.45

På timmen koncentrerar vi oss på att förstärka de djupa muskler som stöder ryggraden och bäcken. Vi strävar också efter att förbättra rörligheten med mjuka och lugna rörelser. Timmens målsättning är att förbättra din kroppshållning. Ledare Lotta Eskelinen.

Balans med hjälp av dans

Simhallens idrottssal tors. kl. 13.00-13.45

Timmen är lätt och passar till alla som njuter av att röra på sig i takt med musik och vill förbättra sin koordination, muskelstyrka och balans. Timmens mål är att utöver motion som ger energi och glatt humör till dagen. Ledare Riikka Kekäläinen.

Morgonstretchning

Simhallens idrottssal mån. kl. 9.30-10.15

Morgonstretchning är ett lungt och mjukt sätt att starta dagen. På timmen gör man korta stretchningsövningar och värmer upp lederna. Ledare

Djup stretchning och avslappning

Simhallens idrottssal ons. kl. 13.00-13.45

En avslappningsstund för kropp och själ, där vi med minutlånga stretchingar försöker minska spänningar i kroppen med rörelser som byts i långsam takt. I slutet av timmen skämmer vi bort kropp och själ med avslappnings- och andningsövningar på golvet. Ledare Lotta Eskelinen.

Rörlighet och kroppvård

Simhallens idrottssal tors. kl. 14.00-14.45

I vardagliga aktiviter stärks dina viktiga stödmuskler, din muskelbalans utvecklas och rörligheten förbättras med hjälp av mångsidiga kroppskontrollövningar. Ledare Riikka Kekäläinen.

Kroppsvård med stretchning

Kokonhallen tors. kl. 11.25-12.10

På timmen görs aktiva stretchningar både stående och på golvet. En timme för att bibehålla/förbättra rörligheten. Rörelser kan göras i din egen takt med hjälp av andning. Ledare Kirsi Krusberg.