Siirry sisältöön

Pajan avoimet ovet

Porvoon pääkirjaston nuortenkirjastossa sijaitsevassa pajassa järjestetään avoimien ovien päivä kaksi kertaa kuukaudessa koko syksyn ajan.

Pajassa voi käyttää ja kokeilla erilaisia laitteita. Pajassa on 3D-tulostin, vinyylileikkuri, lämpöprässi, rintanappikone, laminointikone, digitointipiste ja ompelukone.

3D-tulostimella voi tulostaa pieniä muoviesineitä. Lämpöprässillä voi painaa kuvan t-paitaan, kassiin tai muuhun kankaaseen. Ennen painamista haluttu kuva tulostetaan vinyylitulostimella. Vinyylileikkurilla voi myös tehdä eri kokoisia tarroja.

Rintanappikoneella voi tehdä pinssejä, ja laminointikoneella voi laminoida kylttejä tai vastaavia.

Pajan avoimien ovien päivät ovat lauantaisin 10.9., 8.10. ja 19.11. klo 10-14 sekä tiistaisin 20.9. ja 1.11. klo 15-19. Syyslomalla tiistaina 18.10. avoimien ovien päivää vietetään klo 12-18. Lauantaina 10.12. pajassa valmistetaan joululahjoja klo 10-14.

Avoimien ovien päivinä paikalla on useampia henkilöitä esittelemässä laitteita ja opastamassa niiden käytössä. Kaiken ikäiset kävijät ovat tervetulleita.

Laitteiden käyttäminen on ilmaista, mutta joihinkin laitteisiin kuuluu kuitenkin pieniä materiaalikustannuksia. Jos haluat painattaa oman kuvan kankaalle, niin ota mukaan esimerkiksi yksivärinen t-paita (100 % puuvillaa) ja digitaalisessa muodossa oleva kuva. Kirjastolla on myös jonkin verran yksivärisiä t-paitoja ja kangaskasseja myynnissä.

Kaiken ikäiset kävijät ovat tervetulleita.

Lapset katsovat 3D-tulostettua dinosaurusta pääkirjaston pajalla.

Muita vastaavia tapahtumia