Liikuntapalveluiden päivystysnumero
020 692 270.

 • arkisin klo 8-22
  (kesällä 8-21)
 • la ja pyhäpäivisin klo 8-16
 • su klo 8-18

Akuutit ongelmat kuten esim. kiinni olevat ovet, kenttien valot ja viivat.

Kokonniemen maauimala

 

Puistojumppaa tekonurmella

 

Viestikilpailu

Ulkokentät ja muut ulkoliikuntapaikat

På svenska

Liikuntapalvelut pitää yllä ulkoliikuntapaikkoja, kuten urheilukenttiä, kunto- ja hiihtoreittejä, luistelukenttiä ja koulujen lähiliikunta-alueita eri puolilla kaupunkia. Puistoihin talvisin jäädytetyt luistelukentät ovat viheraluiden yksikön hoidossa.

Voit tarkistaa liikuntapaikkojen sijainnin karttapalvelusta.


Urheilu- ja pallokentät 

Urheilu- ja pallokentillä voi harrastaa yleisurheilua ja palloilulajeja. Hamarin urheilukenttä on kuntalaisten käytössä yleisurheilulajien harjoitteluun. Sen sijaan Keskuskenttä tulee varata erikseen.

Keskustassa sijaitseva Tekojäärata on kesäkaudella tekonurmipintainen pallokenttä. Sen puku- ja pesutilat sekä wc:t ovat käytössä kentänhoitajien työaikoina. Talvella tekojäälle on varattu runsaasti vuoroja yleisölle.
Pallokentän / tekojääradan  kartta.

Talvikaudella palloilulajien harjoittelu on mahdollista Kokonniemen talvikentällä. Kentällä on lämmitetty tekonurmipinta.

Muut nurmikentät: Ernestasin kenttä, Hinthaaran kenttä, Jakarin kenttä, Kokonniemen nurmi, Kokonniemen harjoitusnurmi (vapaasti käytettävisä), Kulloon kenttä, Suiston nurmikenttä sekä Suomenkylän kenttä.

Muut hiekkakentät: Eestinmäen kenttä, Hinthaaran hiekkakenttä, Ilolan kenttä, Kerkkoon kenttä, Kevätkummun kenttä, Kokonniemen hiekkakenttä, Kråkön kenttä, Peipon koulun kenttä, Peippolan kenttä. Suiston hiekkakenttä, Tarkkisten kenttä, Tolkkisten kenttä, Vanhamoision kenttä sekä Vessöön kenttä.

Kenttien osoitteet löytyvät  Palveluhakemistosta. 

Tilavaraukset


Kuntoradat ja hiihtoladut 

Porvoossa on noin 100 kilometriä vaihtelevassa maastossa kulkevia ulkoilureittejä ja kuntoratoja, joista osa toimii talvisin hiihtolatuina. Osa kuntoradoista on valaistuja: Galgbacken, Haikkoo 2 km, Joonaanmäki 3 km, Humla 7 km ja reitti Kokonniemestä Hamariin 5 km. Valaistus syttyy aamuisin noin kello 6 ja sammuu noin kello 22.

Suosituimpia latureittejä Porvoossa ovat Kokonniemi – Hamari – Haikkoo sekä Joonaanmäki – Humla – Holken – Virvik.

Jäälatu Hamarista Mäntysaareen avataan, mikäli jää-olosuhteet sen sallivat. Asiasta tiedotetaan erikseen.

Latujen huollossa ensisijalla ovat ne ladut, joilla on eniten käyttöä, sekä koulujen ja päiväkotien läheisyydessä olevat ladut. Suosituimmat ladut pyritään hoitamaan myös viikonloppuina.

Hiihtolatujen sijainnin ja latujen kunnon voi tarkistaa sähköisestä mSki-palvelusta. 

www.mski.fi/porvoo

Kaupungin huoltamien latujen lisäksi yhdistykset ja yksityiset henkilöt pitävät yllä latuja haja-asutusalueella esimerkiksi Vanhamoisiossa ja Kerkkoossa.

Lisätietoja antaa liikuntapalveluiden työnjohtaja Tage Lönnroth 
Yhteystiedot


 

Luistelukentät

Porvoossa on kaikkiaan noin 30 luistelukenttää. Niistä uusin sijaitsee Kulloon sivistyskeskuksessa. Talvisin keskustan pallokenttä jäädytetään Tekojääradaksi. Myös koulujen läheisyydessä olevat urheilukentät ovat talvella luistelukäytössä. Suurimpien kenttien yhteydessä on pukutilat ja wc:t.

Jääkenttiä pitävät yllä kaupungin liikuntapalveluiden ja kuntatekniikan viheralueiden yksikön lisäksi urheiluseurat, jotka huolehtivat kentistä yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa. Liikuntapalveluiden vastuulla ovat keskustassa Tekojääradan lisäksi Myllymäen ja Huhtisen jääkentät sekä koulujen ja haja-asutusalueiden kentät. Viheralueiden yksikkö vastaa ensisijaisesti puistoihin jäädytetyistä kentistä.

Useimmilla kentillä on katkaisin valaistusta varten. Huom! Valaistus sammuu automaattisesti klo 21.30. Myllymäen kentällä valaistus sammuu jo klo 21.00.

Tekojäärata ja kaukalo

Iso tekojäärata, Lukiokatu 22 

Normaalit yleisövuorot isolla tekojääradalla 2014–2015:

 • ma klo 16.30–18.30
 • ti    klo  16.30–18
 • ke  klo  16.30–19
 • to   klo  16.30–18
 • la   klo  10–13
 • su  klo  10–13    

Katso poikkeavat yleisövuorot Talviliikunta sivulta

Viikonloppuisin yleisövuorot päättyvät klo 13. Varattujen harjoitusvuorojen, otteluiden ja huollon jälkeen kentällä saa kuitenkin usein jälleen luistella n. klo 17 alkaen. Kentän valot ovat päällä ja yksi pukukoppi ja wc ovat luistelijoiden käytössä klo 20 asti.

Otteluista ja muista tapahtumista sekä sääolosuhteista johtuen yleisövuorot voivat vaihdella. Tieto muutoksista löytyy kentän ilmoitustaululta sekä liikunnan nettisivulta.

Yleisöajat: katso myös WebTimmi-varauskalenterista.

HUOM! Jään huollon aikana on luistelu ja muu jäällä oleskelu turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty!

 Kokonniemen Jäähalli ja Nuorisojäähalli

Yhteystiedot

Ilmaiset yleisövuorot Kokonniemen Jäähallissa  2014-15

 • tiistaisin klo 12-13, vuoro on tarkoitettu senioreille, liikunnanohjaaja paikalla
 • tiistaisin klo 17 - 18,
 • lauantaisin klo 12 - 13, 
 • sunnuntaisin klo 12-13 

Katso poikkeavat yleisövuorot  Talviliikunta sivulta

Mailoja ei saa käyttää isossa jäähalllissa, poikkeuksena seniorivuoro, jolloin mailojen käyttö on sallittua rajatulla alueella.
Nuorisojäähallissa mailoja saa käyttää.

Katso jäähallin ja nuorisojäähallin varaukset WebTimmistä.
Muut ulkoliikuntapaikat 

Ammuntaradat

Jousiammuntarata sijaitsee Kokonniemen laskettelurinteen alapuolella olevalla nurmialueella.

 

Beachvolley-kentät

Rantalentopalloa eli Beachvolleyta voi pelata Kokonniemessä, jossa on viisi kenttää. Kentät sijaitsevat jäähallien vieressä Tolkkisten tien varrella. Turnausten ja kilpailujen järjestämistä varten kenttä pitää varata etukäteen.

Tilavaraukset

 

Frisbeegolfrata

Porvoon ainoa frisbeegolfrata sijaitsee Hornhattulassa. Radan info-taulu löytyy Fredrika Runeberginkadun ja Katri Valajankadun risteyksestä.
Radalla on 10 par 3 väylää. Kaupunkilaiset voivat maksutta käyttää rataa.

Lisätietoa frisbeegolfistä http://frisbeegolfradat.fi/frisbeegolf/

 

Golf-kentät

Porvoossa on kolme yksityistä golf-kenttää:

Laskettelu

Kokonniemen laskettelukeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Kokonniemessä on viisi rinnettä ja siellä järjestetään sekä lasten että aikuisten laskettelu- ja lautailukouluja. Kävijöitä palvelee lisäksi rinneravintola Hölmöpulu. Kokonniemestä voi vuokrata lasketteluvälineiden ohella maastohiihtosuksia. Valaistu Kokonniemen hiihtolatu kulkee aivan laskettelukeskuksen vieressä. www.kokon-sport.com

Lisätietoa löytyy muun muassa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen internetpalvelusta www.ski.fi

 

Lähiliikuntapaikat

Porvooseen on viime vuosina rakennettu useita lähiliikuntapaikkoja koulujen läheisyyteen. Päivisin alueet ovatkin ahkerasti koulujen käytössä. Kouluajan ulkopuolella, iltaisin ja viikonloppuisin lähiliikuntapaikat ovat kaikille avoimia. Lähiliikuntapaikoilla voi pelata muun muassa erilaisia pallopelejä. Varustukseen kuuluu myös monenlaisia leikkitelineitä. Alueet sijaitsevat seuraavien koulujen läheisyydessä: Gammelbacka skola, Keskuskoulu, Tolkkisten koulu, Huhtisen koulu sekä Hinthaaran ja Kulloon sivistyskeskukset. Sen lisäksi Hornhattulassa on monipuolinen lähiliikuntapaikka, missä voi harrastaa mm. BMX-pyöräilyä, skeittausta, koripalloa ja jalkapalloa. Lisäksi siellä on ulkokuntoilupisteet jotka soveltuvat erinomaisesti myös senioreille.
Frisbeegolfrata (10 väylää) avattiin Hornhattulassa keväällä 2014.

 

Skeittipaikat

Liikuntapalveluiden hoitamat skeittauspaikat sijaitsevat Kokonniemessä Kokonhallin takana sekä Hinthaarassa koulukeskuksen vieressä.
Hinthaaraan kenttä valmistui kesällä 2014 ja on muotoiltu asfaltoitu skeittialue, joka sopii myös skoottajille ja BMX-harrastajille. Kentän on suunnitellu alan asiantuntija Janne Saario.

Muut skeittauspaikat sijaitsevat Huhtisissa ja Hornhattulassa. Niiden hoidosta vastaa kaupungin viheralueiden yksikkö.
Kerkkoossa kyläläisten ylläpitämä skeittipaikka.
Kokonniemeen rakennetaan parhaillaan uusi skeittipuisto joka valmistunee loppuvuodesta 2014.

Lähiliikuntapaikat ja skeittipaikat

 

Tenniskentät

Kaupungin hallinnassa olevat tenniskentät sijaitsevat Kaupunginpuistossa (2 massakenttää), Tolkkisissa (3 tekonurmikenttää) ja Staffaksessa Veckjärvellä (1 asfalttikenttä).

Staffaksen ja Tolkkisten kentät ovat kuntalaisten vapaassa käytössä niinä aikoina jolloin siellä ei ole ennakkoon varattuja vuoroja.
Vakiovuoron voi varata toimittamalla vuorohakemuksen joko sähköpostiosoitteeseen: tilavaraus.liikunta@porvoo.fi tai kirjeenä osoitteeseen: Liikuntapalvelut / vakiovaraukset PL 23, 06101 Porvoo.

Varausmaksut: 

 • Tolkkisten kenttä 5,05 e/1h

Tolkkisten tenniskenttät on avattu kesäksi 2014.

Kaupunginpuiston kentän varaukset hoitaa kentän vieressä sijaitseva Puisto-Picnic. Café Puisto-Picnic, tfn 019 524 3965.

 

Uimarannat

Porvoossa on 10 yleistä, kaupungin ylläpitämää uimarantaa. 

Uimarannat


Hevos- ja moottoriurheilu 

Ratsastustallit

Porvoossa toimii kolme yksityistä ratsastustunteja antavaa ratsastustallia:

Ratsastuskentät ja ravirata

Ratsastusseura Porvoon Mustangin ylläpitämä ratsastuskenttä sijaitsee Kokonniemessä, samoin Porvoon Hevosystävät ry:n ylläpitämä ravirata.

Moottoriurheilu


Ulkoilureitit ja suunnistus 

Luontopolut ja ulkoilualueet

Luontopolut ja ulkoilualueet löytyvät sivustolta:

Ulkoilu ja luonnon virkistyskäyttö

Melontareitit

Porvoonjoki ja suojainen saaristo tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet melonnalle.
Lähiseudulla on kaksi opastettua melontareittiä.

Mustijoki  reittiesitteen kartta.
Porvoonjoen melontareittiin voi puolestaan tutustua internetosoitteessa www.vesi-ilma.fi/melontareitit

Porvoossa melontapalveluita tarjoaa Kanotklubben Wiking ry, joka järjestää muun muassa retkiä ja melontakursseja sekä vuokraa varusteita jäsenilleen.

Kanotklubben Wiking

Pyöräily

Pyöräile Porvoossa

"Kulje viisaasti Porvoossa"

Pyöräilykartta

Suunnistus

Porvoossa toimii kolme suunnistusseuraa,

Porvoon alueelta löytyy n. 25 suunnistuskarttaa sekä n. 20 opetuskarttaa koulujen lähimaastosta.

Suunnistuskarttoja voi ilmaiseksi noutaa liikuntapalveluiden toimistosta, Välikatu 1B, sekä kysellä suunnistusseuroilta.

Porvoonseudulla järjestetään yhteistyössä kaupungin liikuntapalveluiden ja suunnistusseurojen kanssa kuntosuunnistustapahtumia kerran viikossa aina maanantaisin. Katso kuntosuunnistus

Aihealueet: liikuntapaikat ja -tilat, ulkoilu ja virkistys

Päivittäjä 13.01.2015 Forsbäck-Turunen Helena
powered by eMedia