Liikuntapalveluiden päivystysnumero
020 692 270.

  • arkisin klo 8-22
    (kesällä 8-21)
  • la ja pyhäpäivisin klo 8-16
  • su klo 8-18

Akuutit ongelmat kuten esim. kiinni olevat ovet, kenttien valot ja viivat.

Talvijalkapalloa Kokonniemen tekonurmella. Kuva Kristoffer Åberg, yksityiskohta

 Hiihtäjät. Kuva Kristoffer Åberg, yksityiskohta

Latukone. Kuva Kristoffer Åberg, yksityiskohta Jääpalloa Isolla tekojäällä. Kuva Kristoffer Åberg, yksityiskohta

Ulkokentät ja muut ulkoliikuntapaikat

På svenska

Liikuntapalvelut pitää yllä ulkoliikuntapaikkoja, kuten urheilukenttiä, kunto- ja hiihtoreittejä, luistelukenttiä ja koulujen lähiliikunta-alueita eri puolilla kaupunkia. Puistoihin talvisin jäädytetyt luistelukentät ovat viheraluiden yksikön hoidossa.

Voit tarkistaa liikuntapaikkojen sijainnin karttapalvelusta.

Luistelukentät      Hiihto

 
Urheilu- ja pallokentät

Urheilu- ja pallokentillä voi harrastaa yleisurheilua ja palloilulajeja. Hamarin urheilukenttä on kuntalaisten käytössä yleisurheilulajien harjoitteluun. Sen sijaan Keskuskenttä tulee varata erikseen.

Keskustassa sijaitseva Tekojäärata on kesäkaudella tekonurmipintainen pallokenttä. Sen puku- ja pesutilat sekä wc:t ovat käytössä kentänhoitajien työaikoina. Talvella tekojäälle on varattu runsaasti vuoroja yleisölle.
Pallokentän / tekojääradan  kartta.

Talvikaudella palloilulajien harjoittelu on mahdollista Kokonniemen talvikentällä. Kentällä on lämmitetty tekonurmipinta.

Muut nurmikentät: Ernestasin kenttä, Hinthaaran kenttä, Jakarin kenttä, Kokonniemen nurmi, Kokonniemen harjoitusnurmi (vapaasti käytettävisä), Kulloon kenttä, Suiston nurmikenttä sekä Suomenkylän kenttä.

Muut hiekkakentät: Eestinmäen kenttä, Hinthaaran hiekkakenttä, Ilolan kenttä, Kerkkoon kenttä, Kevätkummun kenttä, Kokonniemen hiekkakenttä, Kråkön kenttä, Peipon koulun kenttä, Peippolan kenttä. Suiston hiekkakenttä, Tarkkisten kenttä, Tolkkisten kenttä, Vanhamoision kenttä sekä Vessöön kenttä.

Kenttien osoitteet löytyvät  Palveluhakemistosta. 

Tilavaraukset


 
Muut ulkoliikuntapaikat

Ammuntaradat

Jousiammuntarata sijaitsee Kokonniemen laskettelurinteen alapuolella olevalla nurmialueella.

Beachvolley-kentät

Rantalentopalloa eli Beachvolleyta voi pelata Kokonniemessä, jossa on viisi kenttää. Kentät sijaitsevat jäähallien vieressä Tolkkisten tien varrella. Turnausten ja kilpailujen järjestämistä varten kenttä pitää varata etukäteen.

Tilavaraukset

Frisbeegolfrata

Porvoon ainoa frisbeegolfrata sijaitsee Hornhattulassa. Radan info-taulu löytyy Fredrika Runeberginkadun ja Katri Valajankadun risteyksestä.
Radalla on 10 par 3 väylää. Kaupunkilaiset voivat maksutta käyttää rataa.

Lisätietoa frisbeegolfistä http://frisbeegolfradat.fi/frisbeegolf/

Golf-kentät

Porvoossa on kolme yksityistä golf-kenttää:

Laskettelu

Kokonniemen laskettelukeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Kokonniemessä on viisi rinnettä ja siellä järjestetään sekä lasten että aikuisten laskettelu- ja lautailukouluja. Kävijöitä palvelee lisäksi rinneravintola Hölmöpulu. Kokonniemestä voi vuokrata lasketteluvälineiden ohella maastohiihtosuksia. Valaistu Kokonniemen hiihtolatu kulkee aivan laskettelukeskuksen vieressä. www.kokon-sport.com

Lisätietoa löytyy muun muassa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen internetpalvelusta www.ski.fi

Lähiliikuntapaikat

Porvooseen on viime vuosina rakennettu useita lähiliikuntapaikkoja koulujen läheisyyteen. Päivisin alueet ovatkin ahkerasti koulujen käytössä. Kouluajan ulkopuolella, iltaisin ja viikonloppuisin lähiliikuntapaikat ovat kaikille avoimia. Lähiliikuntapaikoilla voi pelata muun muassa erilaisia pallopelejä. Varustukseen kuuluu myös monenlaisia leikkitelineitä. Alueet sijaitsevat seuraavien koulujen läheisyydessä: Gammelbacka skola, Keskuskoulu, Tolkkisten koulu, Huhtisen koulu sekä Hinthaaran ja Kulloon sivistyskeskukset. Sen lisäksi Hornhattulassa on monipuolinen lähiliikuntapaikka, missä voi harrastaa mm. BMX-pyöräilyä, skeittausta, koripalloa ja jalkapalloa. Lisäksi siellä on ulkokuntoilupisteet jotka soveltuvat erinomaisesti myös senioreille.
Frisbeegolfrata (10 väylää) avattiin Hornhattulassa keväällä 2014.

Skeittipaikat

Liikuntapalveluiden hoitamat skeittauspaikat sijaitsevat Kokonniemessä Kokonhallin takana sekä Hinthaarassa koulukeskuksen vieressä.
Hinthaaraan kenttä valmistui kesällä 2014 ja on muotoiltu asfaltoitu skeittialue, joka sopii myös skoottajille ja BMX-harrastajille. Kentän on suunnitellu alan asiantuntija Janne Saario.

Muut skeittauspaikat sijaitsevat Huhtisissa ja Hornhattulassa. Niiden hoidosta vastaa kaupungin viheralueiden yksikkö.
Kerkkoossa kyläläisten ylläpitämä skeittipaikka.
Kokonniemeen rakennetaan parhaillaan uusi skeittipuisto joka valmistunee loppuvuodesta 2014.

Lähiliikuntapaikat ja skeittipaikat

Tenniskentät

Kaupungin hallinnassa olevat tenniskentät sijaitsevat Kaupunginpuistossa (2 massakenttää), Tolkkisissa (3 tekonurmikenttää) ja Staffaksessa Veckjärvellä (1 asfalttikenttä).

Staffaksen ja Tolkkisten kentät ovat kuntalaisten vapaassa käytössä niinä aikoina jolloin siellä ei ole ennakkoon varattuja vuoroja.
Vakiovuoron voi varata toimittamalla vuorohakemuksen joko sähköpostiosoitteeseen: tilavaraus.liikunta@porvoo.fi tai kirjeenä osoitteeseen: Liikuntapalvelut / vakiovaraukset PL 23, 06101 Porvoo.

Varausmaksut: 

  • Tolkkisten kenttä 5,05 e/1h

Tolkkisten tenniskenttät on avattu kesäksi 2014.

Kaupunginpuiston kentän varaukset hoitaa kentän vieressä sijaitseva Puisto-Picnic. Café Puisto-Picnic, tfn 019 524 3965.

 

Uimarannat

Porvoossa on 10 yleistä, kaupungin ylläpitämää uimarantaa. 

Uimarannat


Hevos- ja moottoriurheilu 

Ratsastustallit

Porvoossa toimii kolme yksityistä ratsastustunteja antavaa ratsastustallia:

Ratsastuskentät ja ravirata

Ratsastusseura Porvoon Mustangin ylläpitämä ratsastuskenttä sijaitsee Kokonniemessä, samoin Porvoon Hevosystävät ry:n ylläpitämä ravirata.

Moottoriurheilu


 
Ulkoilureitit ja suunnistus

Luontopolut ja ulkoilualueet

Luontopolut ja ulkoilualueet löytyvät sivustolta:

Ulkoilu ja luonnon virkistyskäyttö

Melontareitit

Porvoonjoki ja suojainen saaristo tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet melonnalle.
Lähiseudulla on kaksi opastettua melontareittiä.

Mustijoki  reittiesitteen kartta.
Porvoonjoen melontareittiin voi puolestaan tutustua internetosoitteessa www.vesi-ilma.fi/melontareitit

Porvoossa melontapalveluita tarjoaa Kanotklubben Wiking ry, joka järjestää muun muassa retkiä ja melontakursseja sekä vuokraa varusteita jäsenilleen.

Kanotklubben Wiking

Pyöräily

Pyöräile Porvoossa

"Kulje viisaasti Porvoossa"

Pyöräilykartta

Suunnistus

Porvoossa toimii kolme suunnistusseuraa,

Porvoon alueelta löytyy n. 25 suunnistuskarttaa sekä n. 20 opetuskarttaa koulujen lähimaastosta.

Suunnistuskarttoja voi ilmaiseksi noutaa liikuntapalveluiden toimistosta, Välikatu 1B, sekä kysellä suunnistusseuroilta.

Porvoonseudulla järjestetään yhteistyössä kaupungin liikuntapalveluiden ja suunnistusseurojen kanssa kuntosuunnistustapahtumia kerran viikossa aina maanantaisin. Katso kuntosuunnistus

Aihealueet: liikuntapaikat ja -tilat, ulkoilu ja virkistys

Päivittäjä 09.02.2015 Hilska Sari
powered by eMedia