Haluatko järjestää juhlavuoden tapahtuman?

Porvoossa juhlavuonna halutaan erityisesti huomioida lapsia, nuoria ja veteraaneja. Kaupunginhallituksen asettama työryhmä suunnittelee, kokoaa ja koordinoi juhlavuoden ohjelmistoa. Kaikki porvoolaiset ovat tervetulleita tekemään Suomi 100 -ohjelmaa.

Voit lisätä oman tapahtumasi kaupungin tapahtumakalenteriin ja tutkia ohjelmatarjontaa.

Valtakunnalliselta Suomi 100 -sivustolta voit lukea lisää vuoden teemasta Yhdessä. Sivuilta löydät myös ohjeet, miten voit ehdottaa omaa hankettasi mukaan valtakunnalliseen Suomi100 -ohjelmaan. Mukaan voi hakeutua aina 31.10.2017 asti.

Porvoon juhlavuoden tapahtumia koordinoi kulttuurikoordinaattori Sini Kallio. Ota rohkeasti yhteyttä koordinaattoriin, kun mielessä on Suomi 100 teon, tapahtuman tai projektin toteuttaminen Porvoossa: sini.kallio@porvoo.fi, 040 676 3005, Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo.


Lähde mukaan valtakunnallisiin hankkeisiin

Kahvita, liputa, valaise
Suomi 100 -juhlavuosi on ainutkertainen maamme historiassa, ja kaikki juhlinta sen kunniaksi on tervetullutta. Jokainen voi luoda yhteisiä hetkiä ja tunnelmaa liittymällä mukaan kolmeen valtakunnalliseen tekoon 5.-6.12.2017. Nautitaan kahvit satavuotiaan kunniaksi. Puetaan satavuotias juhla-asuun Suomi 100 -juhlavuoden lipuin ja koristein. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

Syödään yhdessä
Kun Suomi juhlii syntymäpäiviään, tehdään yhteisvoimin muutos ruokakulttuuriin! Syödään yhdessä -ilmiö syntyi ruoka-alan toimijoiden yhteisestä unelmasta. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset, liitot, säätiöt, kylät ja kaupungit haluavat vuonna 2017 luoda uudenlaisen, yhteisöllisen Suomen.

Luonnon päivät
Luonnon päivät 2017 on neljä yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päivää. Talviluonnonpäivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Luonnonyön päivänä 17.6.2017 rakastutaan kesäyöhön. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa tulien äärellä.

Koko Suomi tanssii
Koko Suomi tanssii 2017 on tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus, johon jokainen voi osallistua. Kampanja tarjoaa tanssillista yhdessä tekemistä kaikille ikään, liikuntakykyyn, kulttuuritaustaan tai sukupuoleen katsomatta.Tavoitteenamme on, että jokainen suomalainen tanssii tai kokee tanssia vuonna 2017. Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Saammeko luvan?

Roska päivässä -liike
Roska päivässä -liike järjestää Suomi 100 Roskakävelyjä ja haastaa erilaiset yhteisöt myös omatoimisesti Suomi 100 Roskakävelyille. Tavoitteena on tehdä luonnon ja ympäristön kunnioituksesta ja huolenpidosta normaali sivistynyt kansalaistapa sekä opettaa omalla pienellä teolla ja esimerkillä tervettä asennetta.

Luontolahjani satavuotiaalle
Luontolahjani satavuotiaalle kutsuu maanomistajia osallistumaan Suomen 100 -vuotisjuhlavuoteen! Perustamalla yksityisen luonnonsuojelualueen turvaat luonnon monimuotoisuuden ja itsellesi arvokkaan maiseman säilymisen tuleville sukupolville.

Suomi 100 - Sateenkaaren väreissä
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa. Hankkeessa kerätään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta ja historiasta. On tärkeää tuoda esiin myös ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

Suuri Lukuseikkailu
Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti kutsuvat koko Suomen suureen lukuseikkailuun juhlavuonna 2017. Hankkeen kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret perheineen sekä heidän parissaan työskentelevät aikuiset. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä kirjastot, kustantajat, kulttuurialan toimijat, järjestöt, koulut sekä muut lasten parissa toimivat tahot. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille.

Tulevaisuuden kuusi
Tulevaisuuden kuusi kutsuu kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät istuttamaan juhlavuoden puita satavuotiaalle Suomelle. Joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.