Skip to content

Ilmoittautuminen Porvoon kansalaisopiston kursseille alkaa 8. ja 9. elokuuta

Porvoon kansalaisopiston kurssiesite on jaettu 2.–3. elokuuta kaikille kotitalouksille Porvoossa ja Askolassa.

Kaksikielinen kansalaisopisto tarjoaa yhteensä 550 kurssia lukuvuoden aikana. Ilmoittautuminen suomenkielisille ja ruotsinkielisille kursseille alkaa eri päivinä ruuhkan välttämiseksi. Ilmoittautuminen suomenkielisille kursseille alkaa tiistaina 8. elokuuta klo 10 ja ruotsinkielisille kursseille keskiviikkona 9. elokuuta klo 17.00.

Lukuvuosi alkaa syyskuun alussa, mutta kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin niille kursseille, jotka kiinnostavat. Jokaisen kurssitekstin yhteydessä ilmoitetaan kurssin alkamisajankohta.
Nopein tapa ilmoittautua on internetin kautta www.porvoo.fi/kansalaisopisto Ilmoittaudu kurssille. Ne, jotka eivät käytä tietokonetta, voivat ilmoittautua puhelimitse ma–to klo 10.00–16.00 numeroissa 040 489 9677, 040 837 3701 tai 040 097 8918.

Lukuvuoden kurssiuutuudet suomenkielisessä osastossa

Kansalaisopiston suomenkielisellä puolella jatkuvat Suomi 100-teemaan liittyvät maksuttomat ja kaikille kuntalaisille suunnatut historiapainotteiset yleisöluennot syksyllä 2017. Myös ikäihmisten yliopisto jatkuu Suomi 100 -teemalla. Tulevana lukuvuonna on lapsille ja nuorille tarjolla uusia kursseja: Askolassa on mopon rassauskurssi ja tanssikurssi nuorille. Myös Porvoossa järjestetään ensimmäistä kertaa juuri lapsille suunnattu tanssikurssi. Teatteritaiteen puolella uutena kurssina on MONENA, monikulttuurillinen draamakurssi nuorille (15–20 v.). Myös teatteritaiteen perusopetuksen kurssit jatkuvat. Lisäksi eri-ikäisille lapsille on uutuutena tarjolla joogakursseja.

Merenkulun kurssit ovat muuttuneet ja tilalle on tullut navigoinnin peruskurssi ja jatkokurssi sekä vuokraveneen kuljettajakurssi. Taitoaineista voi mainita keppihevoskurssin. Taideaineissa on tarjolla uutuutena puupiirroksen peruskurssi ja maisemavalokuvauksen perusteet. Sekä Porvooseen että Askolaan vauvoille tarjotaan värikylpykursseja. Musiikin saralla on Djembe-rumpukurssi sekä musiikkikerho erityistä tukea tarvitseville aikuisille henkilöille.

Tietotekniikasta järjestetään Askolassa ikäihmisille suunnattu päiväkurssi ja tiedonpäivityskurssi. Kielten aineryhmässä uutena kielenä opetetaan tanskaa, nämä kurssit puuttuvat painetusta opinto-ohjelmastamme, mutta löytyvät opiston internet-sivuilta. Myös arabian kielen opetus järjestetään. Avoimessa yliopistossa on tarjolla kasvatustieteen ja erityispedagogiikan perusopinnot sekä taidehistoriaa. Puutarhanhoidosta kiinnostuneille on tarjolla pihasuunnittelukurssi. Syksyyn sopiva kurssi on sienikurssi ja kokemusasiantuntijakoulutus on herättänyt suurta mielenkiintoa jo etukäteen.

Tutustu myös ruotsinkieliseen kurssitarjontaan Borgå medborgarinstitut

Lisätietoja suomenkielisestä opetuksesta:

apulaisrehtori Mika Pohjanen, puh. 040 097 8918, mika.pohjanen@porvoo.fi
ja ruotsinkielisestä opetuksesta: apulaisrehtori Maria Malin, puh. 040 489 1891, maria.malin@borga.fi

3.8.2017 11:25

Tunnisteet: Opetus ja koulutus Vapaa-aika ja harrastukset