Kerhot, perhekahvilat ja -puistot

Kerhot, perhekahvilat ja puistotoiminta tarjoavat mukavaa tekemistä ja tapaamispaikan erityisesti silloin, kun lapsia hoidetaan kotona.

Kerhojen ja perhekahviloiden toimintaa suunnitellaan yhdessä perheiden kanssa. Palveluiden käyttö ei vaikuta kotihoidontukeen.

Toiminta on osa kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ja tavoitteena on tukea perheitä arjessa. Toiminta on tarkoitettu perheille, joissa on alla kouluikäisiä lapsia.

Maksuttomia kerhoja 2–5-vuotiaille 2017–2019

Porvoon kaupungin varhaiskasvatuspalvelut järjestää elokuusta 2017 lähtien 2–5-vuotiaille lapsille maksuttomia kerhoja. Ne toimivat joko päiväkotien yhteydessä tai esimerkiksi leikkipuistoissa.

Kerhot ovat kahden tai kolmen tunnin sisä- tai ulkokerhoja joko aamu- tai iltapäivisin. Kerhoon voi osallistua 2–3 kertaa viikossa. Kerhoissa järjestetään suunniteltua ja ohjattua monipuolista toimintaa, lapset ottavat kerhoihin omat eväät ja ryhmäkoko on 14 lasta. Kerhotoimintaa järjestetään jo nykyään muutamissa päiväkodeissa ja puistoissa, mutta jos kysyntää on riittävästi, perustetaan uusia kerhoja.

Kerhoihin toivotaan hakemuksia mahdollisimman pian tammi-helmikuun aikana, jotta jää riittävästi aikaa syksyn kerhotoiminnan järjestelyille.

Varhaiskasvatuspalveluiden kerhotoiminnan maksuttomuudesta päätettiin vuoden 2017 talousarviokäsittelyn yhteydessä. Maksuttomuutta kokeillaan syksystä 2017 lähtien kevääseen 2019 asti, jonka jälkeen arvioidaan sen jatkuminen.

Lisätietoja:

Itäinen alue: Irmeli Elonen

Läntinen alue: Gea Johansson