Liikkumisen iloa Kevätkummun uudessa liikuntasalissa

Kevätkumpuun on avattu uusi hieno talo, joka kätkee sisällään vaikka mitä – kaksi koulua, eskarin, kirjaston, nuorisotilan – ja kaiken lisäksi upouuden liikuntasalin. Siinä voi pelata sekä sisäpalloilulajeja täysimittaisella kentällä että harrastaa monipuolisesti liikuntaa salin ollessa jaettuna kolmeen lohkoon.

Lasten palloilujengi kokoontuu maanantaisin

Kävin katsomassa, mitä liikuntasalissa tapahtuu marraskuisena maanantai-iltana. Heti kun avaan oven, kuuluu iloista porinaa – täällä on ilmeisesti täysi tohina päällä. Kaupungin liikuntapalveluiden järjestämä liikuntaryhmä lapsille on kohta alkamassa. Palloilujengin lapset tulevat paikalle odottavaisin mielin. Mitä me tällä kerralla teemme?

Ohjaaja Linus Wilén kertoo, että palloilujengi on 7–9-vuotiaille lapsille tarkoitettu liikuntaryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa maanantaisin klo 18.00–18.45.

– Kokeilemme erilaisia palloilulajeja ja leikkejä. Haluan saada vaihtelua ja monipuolisuutta toimintaan. Tällä tavalla lapset lähtevät helpommin mukaan ja pysyvät innostuneina ja kiinnostuneina, Linus toteaa.

Tänä iltana palloilujengiläiset leikkivät ison ja värikkään kankaan avulla. Lapset saivat vuorotellen olla joko kissan tai rotan roolissa. Löytääkö kissa sen rotan kankaan alta? Löytyihän se joka kerta, mutta välillä kissa sai etsiä hetken, jos vikkelä rotta liikkui nopeasti paikasta toiseen. Seuraavaksi lasten piti yhdessä saada sählypallo menemään kankaan keskellä olevasta reiästä. Harjoitus vaati yhteistyötä ja puhetta sekä edellytti koordinointia. Lopuksi pallo upposi reikään. Jee, me teimme sen!

Sitten piti jo päästä juoksemaan. Ja hups, värikkäästä kankaasta tulikin karuselli! Kaksi lasta istui kankaan päällä. Muut toimivat karusellin moottorina ja juoksivat nopeasti ympäri ja ympäri, kunnes oli paikanvaihdon aika. Kaikki lapset halusivat totta kai olla karusellissa.

Mukaan mahtuu vielä!

Palloilujengiläisillä oli hauskaa. Heissä näkyi liikkumisen ilo ja yhdessä tekemisen meininki. Ryhmä toimi luontevasti ja sujuvasti kahdella kielellä. Palloilujengiin mahtuu mukaan 20 lasta, sekä tyttöjä että poikia. Muutama paikka on ohjaajan mukaan vielä vapaana.

– Jos lapsesi haluaa tulla kokeilemaan, voitte ilmestyä paikalle jonakin maanantai-iltana, kehottaa Linus Wilén. Kerran saa kokeilla ilmaiseksi, jonka jälkeen lapsi voi päättää haluaako jatkaa.

Liikuntamaailma perheille ja ryhmiä kaikenikäisille

Kaupungin liikuntapalvelut järjestää eri-ikäisille kohderyhmille liikunnallista toimintaa Kevätkummussa. Tiedossa on muun muassa perheille liikuntamaailmatoimintaa tiistai- ja torstaiaamupäivisin sekä perjantai-iltaisin, palloiluryhmä maahanmuuttajamiehille sekä senioreille tarkoitettuja ryhmiä. Pysy kuulolla!

Liikunnanohjaaja Miia Heikkilä antaa lisätietoja kaupungin liikuntapalveluiden järjestämästä toiminnasta.
Mia Heikkilän yhteystiedot

Katso myös Ohjatut liikuntaryhmät

Teksti: Lilian Andergård-Stenstrand, 23.11.2017