Skip to content

Porvoo 2030 – oppiminen digiaikaan

Koulu siirtyy digiaikaan. Miten uudet oppimistavat ja digitalisaatio muuttavat opetusta ja koulujen toimintatapoja? Miten opettajuus ja oppiminen muuttuvat? Entä miten ammatillinen koulutus uudistuu?

Sanomalehti Uusimaa järjestää yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa teemaillan, joka visioi ja käy avointa vuoropuhelua lasten ja nuorten tulevaisuudesta. Tapahtuma tukee Unelmien Porvoo 2030 -kaupunkistrategiatyötä, jossa mietitään, minkälainen Porvoon pitäisi olla vuonna 2030.   

Oppiminen digiaikaan -tapahtuma järjestetään torstaina 18. tammikuuta klo 16.30–20 Haaga-Helian Campuksella, osoite Taidetehtaankatu 1, Porvoo. Teemailta on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuus on suomenkielinen. Porvoon kaupunki järjestää alkuvuoden aikana ruotsinkielisiä keskustelutilaisuuksia yhteistyössä sanomalehti Östnylandin kanssa.  

Vastaa Team Porvoo -kyselyyn oppimisesta 

Kaupunki kartoittaa ennen tapahtumaa nuorten ja asukkaiden näkemyksiä Team Porvoo -älypuhelinsovelluksen avulla. Kysely avattiin keskiviikkona 3. joulukuuta. 

– Kysymme asukkailta, mitä Porvoossa pitäisi tehdä, jotta sijoittuisimme viiden parhaan kunnan joukkoon Suomessa oppimistuloksissa vuonna 2030?  Selvitämme myös, mikä innostaisi poikia oppimaan ja sitoutumaan koulunkäyntiin, kertoo sivistysjohtaja Hilding Mattsson. 

– Pojathan pärjäävät koululaisten osaamista mittaavassa Pisa-tutkimuksessa huonommin kuin tytöt. Sukupuolten väliset erot ovat Suomessa poikkeuksellisen suuret muihin maihin verrattuna.   

Maksuttoman Team Porvoo -sovelluksen älypuhelimeensa lataavat asukkaat pääsevät pikakyselyjen kautta vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen, ja he kuulevat samalla myös kaupungin ajankohtaisista asioista. Sovelluksen voi ladata Android-puhelimelle Google Play -kaupasta ja iPhonelle Apple App Storesta. 

Lisätietoja: 

www.uusimaa.fi/porvoo2030

Sivistysjohtaja Hilding Mattsson, Porvoon kaupunki, puh. 040 833 4495, hilding.mattsson@porvoo.fi
Päätoimittaja Anne Lahnajärvi, Sanomalehti Uusimaa, puh. 040 591 9454, anne.lahnajarvi@media.fi 

Porvoo 2030 – Oppiminen digiaikaan tapahtuman ohjelma

 

4.1.2018 8:51

Tunnisteet: Opetus ja koulutus Team Porvoo