Gå till innehåll

Sommarmusik i Borgå

Unga ambassadörer för sommarmusik uppträder i Borgå centrum 6-23.6.2022.

Låt oss fylla Borgå stadsbild med levande musik!

Sommarmusikens ambassadörer uppträder runt om i Borgå centrum 6-23 juni (ti-fr). Publiken stöter på ambassadörerna bland annat i gästhamnen, vid Konstfabriken och i området vid Maren. Det finns inga förutstämda platser och klockslag för uppträdanen, utan ambassadörerna rör sig fritt i stan klockan 12–16.

– Stilen är fri och vi hoppas få med en grann skara av unga musiker. Ett kriterie är dock att instrumentet och själva uppträdandet bör vara mobilt, så man lätt kan röra sig runt i stan, säger kulturproducent Thomas Weissman.

Sommarmusik i Borgå ordnas av Borgå stads kulturtjänster och Borgånejdens musikinstitut i samarbete med Konstfabrikens stiftelse.

Ambassadörerna 2022 är valda

Antics

Antics är en trio som består av vännerna Gilda, Yasmine och Sandra. Trion vill tillföra med färg och stämning i Borgås gatuliv genom att spela mångsidiga och kända covers med bra energi.

Eero

Eero är en mångsysslare inom musik. Han är en begåvad sångare och behärskar flera instrument. Eero har en längre tid varit sugen att spela gatumusik och är nu ivrig över att få göra det som sommarjobb. I sommar får man höra honom uppträda med popmusik genom årtionden, på såväl finska som på engelska.

Venla & Milla

Venla & Milla är en duo som består av två vänner. De har båda musicerat i 10 år. Vännerna uppträder med allt från Mozart till finska klassiker som Isoisän olkihattu. I sommar framför de musik på cello och fiol.

Sök med

För projektet söker vi nu ivriga musiker som är födda 1.1.1999-31.12.2006. Man kan söka med solo eller som duouppsättning. Arbetstiden är 6-24 juni, tisdagar-fredagar, kl. 12-16. Arvodet, 600€, betalas på skattekort.

Vänligen notera följande

  • ambassadören uppträder med eget instrument
  • uppsättningen bör vara mobil
  • det finns ingen tillgång till el

Skicka in en öppen ansökan innan 6.5.2022 kl. 15 till adressen musiikkiopisto@porvoo.fi. I e-postens rubrikfält bör du skriva Sommarmusik i Borgå, för att ansökan skall hitta rätt. Berätta i ansökan varför just du vill bli ambassadör för sommarmusik. Lägg även med ett foto, en kort beskrivning över banduppsättningen och provsmak på musik du/ni uppträder med (videolänk eller ljudfil).

Uttag från media

Ta kontakt

Marika Kettunen

Producent

Thomas Weissman

Kulturproducent