Hoppa till innehåll

Mentalvårds- och missbrukstjänster öppnar telefonlinje för personer som är oroade för Corona

Borgå stads social- och hälsovårdstjänster fortsätter att koncentrera och begränsa sin verksamhet för att bromsa upp koronavirusepidemin.

Borgå stads social- och hälsovårdstjänster fortsätter att koncentrera och begränsa sin verksamhet för att bromsa upp koronavirusepidemin.

Mödra- och barnrådgivningen koncentreras till Familjecentret vid Konstfabriken och till Gammelbacka. Mottagningarna vid rådgivningen i Vårberga flyttas till Familjecentret för perioden 30.3–30.4. 

Inom mun- och tandvården avbokas alla icke-brådskande tider för personer som hör till riskgrupper. Redan tidigare har alla icke-brådskande tider för personer som fyllt 70 år avbokats. 

Inom krävande mentalvårds- och missbrukstjänster koncentreras klientmöten på polikliniken till förmiddagen kl. 8–12. Om klienten redan har en bokad mottagningstid, kontaktas klienten i mån av möjlighet per telefon. På eftermiddagar kan kliniken kontaktas per telefon, 019 520 4527. I denna situation kan tider för nya vårdbesök inte bokas – klienten kan ringa på nytt.  

Mentalvårds- och missbrukstjänsterna öppnar 30.3 en samtalslinje. ​Mentalvårds- och missbrukstjänsternas personal, sjukskötare, psykolog och socialarbetare erbjuder samtalshjälp per telefon för dem som upplever oro, ångest eller rädsla i denna situation som coronaviruset har orsakat. Ingen hälsorådgivning är tillgänglig på numret. ​Samtal tas emot vardagar kl. 8.30–15.30 på numret 019 520 4527.