Tulevaisuuden kuusi

Suomi 100 -juhlavuoden muistoksi istutettiin Porvoossa Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä perjantaina 12. toukokuuta 2017 klo 14 Viborgin aukiolle Tulevaisuuden kuusi.

Porvoon kaupunki hankki rajoitetusta erästä Suomi 100 -taimen, joka on kasvatettu vuonna 1917 kylvetyn ja Helsingin Kaivopuistoon istutetun Itsenäisyyden kuusen siemenestä. Kuusen istuttivat Porvoon ystävyyskaupunki Viljandin edustajat yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Nuutin kanssa. Kaikille avoimessa tilaisuudessa kuultiin musiikkiopiston trumpetistien esityksiä sekä nautittiin lasilliset kuohuvaa kuusenkerkkää.  

Eri puolilla Suomea ja myös Porvoossa rekisteröidyt istutukset näkyvät Tulevaisuuden kuusi -karttapalvelun nettisivulla. Sivulla voi myös seurata, missä ja millaisissa tunnelmissa istutusjuhlaa on vietetty. Viborgin aukion kuusi saa myöhemmin kesällä seurakseen itsenäisyyden tammen. Aukio sijaitsee Mannerheiminkadun ja Werner Söderstömin kadun kulmassa.

Tulevaisuuden kuusi on valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on, että mahdollisimman moni juhlistaa satavuotiasta Suomea istuttamalla juhlavuoden puun. Kampanja tarjoaa istutuspaketteja myös yksityisille henkilöille sekä yhteisöille.

www.tulevaisuudenkuusi.fi