Hoppa till innehåll

Anmälningen till de ledda motionsgrupper som Borgå stads idrottstjänster ordnar börjar

Borgå stads idrottstjänster ordnar för perioden 2021–2022 mångsidig hälsomotion för Borgåbor i alla åldrar och skick.  Coronavirussituationen kan orsaka förändringar i programmen och tidtabellerna.

Borgå stads idrottstjänster ordnar för perioden 2021–2022 mångsidig hälsomotion för Borgåbor i alla åldrar och skick.  Coronavirussituationen kan orsaka förändringar i programmen och tidtabellerna.

Utöver de bekanta och populära grupperna med hälsomotion, motionsgrupperna för barn och föräldrar samt motionsgrupperna för personer med särskilda behov ordnas det också nya kurser där hela familjen kan hitta ny inspiration för motion.

Vid sidan av ledda grupper börjar sju grupper utan ledare (konditionssal, Boccia, badminton) för vilka salen finns till förfogande, men utan ledd verksamhet. 

Anmälningen till ledda grupper börjar 16.8.2021 kl. 9.00. Anmälningen sker samtidigt både för höst- och vårterminen om inget annat nämns.  För kurser, utflykter, m.m. finns separata anmälningsdagar.  Anmälningen till idrottstjänsternas grupper sker elektroniskt på adressen www.borga.fi/idrott. Platserna till grupper fylls i anmälningsordning. Höstterminen inleds vecka 36.

Nya kurser för hela familjen

Motionssäsongen innehåller nya kurser, såsom bollsportsvärld för hela familjen i Kokonhallen under tre lördagar 2.10, 30.10 och 27.11, där hela familjen får bekanta sig med olika bollsporter. Det ordnas också förmånliga Trapp-/utomhustränings- och Padel- intron. De unga kan pröva på bouldering, funktionell träning eller dans.

Motionsbroschyren har delats ut vecka 31, och informationen i broschyren om Lavis-timmen på onsdagar avviker på så sätt att den startar först på våren. Också Knatteklubben i Sannäs, Äventyrsklubben i Ebbo samt föräldra-barngymnastiken i Grännes börjar först på våren 2022.

På måndagen 23.8.2021 kl. 12 kan man elektroniskt anmäla sig till simhallens ledda grupper för höstterminen, och simhallens hösttermin börjar på måndagen 30.8.2021. Det ordnas vattengymnastik för seniorer och personer i arbetsför ålder samt olika gymnastiktimmar i salen, såsom kettlebell, Zumba eller bl.a. FasciaMethod-timmar för dem som vill ha lugnare tempo.

På grund av coronasituationen handlar vi i enlighet med de anvisningar som utarbetats tillsammans med hälsovårdsmyndigheterna. Du ska vara helt frisk när du deltar och sköta handhygienen noggrant.  De som deltar ska ha egen gymnastikmatta med sig.

Du kan fråga mera information om motionsutbudet idrott@porvoo.fi  eller du kan också bekanta dig med kurserna som börjar och grupperna på adressen www.borga.fi/ledda-motionsgrupper.