Hoppa till innehåll

Borgå stadsbiblioteks bokcirklar firar Borgå 675 år  

Bokcirklarna i huvudbiblioteket kör igång igen i september.

Bokcirklarna i huvudbiblioteket kör igång igen i september.

Både i de svenskspråkiga och i de finskspråkiga bokcirklarna uppmärksammas jubileumsåret Borgå 675 år och vi läser böcker som på olika sätt har anknytning till Borgå.  

Den svenska bokcirkeln träffas en gång i månaden på tisdagar den 7 september, den 12 oktober och den 16 november. För tillfället är den svenska bokcirkeln fullsatt, men planer finns på att starta upp en till om intresse finns.  Gör en intresseanmälan. 

På svenska ordnas denna höst även en temabokcirkel kring ämnet demens. Vi läser både skön- och facklitteratur kring ämnet. Träffar torsdagar, 7 oktober, 4 november och 2 december. Anmälan till denna grupp senast 3 september. 

Det finns två finskspråkiga grupper, och de träffas en gång i månaden. Den ena träffas på onsdagar den 8 september, den 13 oktober och den 17 november kl. 17.30 och den andra på torsdagar den 9 september, den 14 oktober och den 18 november.  

Grupperna träffas kl. 17.30 i huvudbibliotekets förnyade lokaler. Om reglerna för gruppsammankomster förhindrar att bokcirklarna träffas försöker vi hålla dem på distans.   

Du kan anmäla dig senast 16.8 via länken https://bit.ly/3kEFyps (finska) och louise.agnesdotter@porvoo.fi (svenska). Högst tio deltagare får plats i respektive grupp och de som anmält sig förväntas i mån av möjlighet ställa upp på träffarna.