Hoppa till innehåll

Brett utbud av musikupplevelser på klubbkvällarna i Fabrikssalen i höst

Klubbkvällarna som Borgå stads kulturtjänster ordnar i Fabrikssalen i Konstfabriken fortsätter igen efter sommarpausen i början av september.

– Vi kan erbjuda ett fint utbud av olika kvällar under hösten. Nu finns en utmärkt möjlighet att bekanta sig med olika musikstilar och deras stämning, med allt från rotmusik till elektronisk popmusik, berättar kulturproducent Thomas Weissman.
Ruusut, en supersammansättning inom modern elektronisk popmusik, uppträder på Fabrikssalens klubbkväll i början av september. Bandet består av namn som är kända för många. Ringa Manner, Miikka Koivisto, Alpo Nummelin och Samuli Kukkola har tillsammans skapat ett fräscht sound som har tilltalat en bred skara av musikvänner på både spelningar och skivor.
Ruusut uppträder första gången i Konstfabriken i samband med Fabrikssalens klubbkväll den 9 september. Konserten flyttades från våren till hösten. De biljetter som har köpts till det ursprungliga datumet duger till den nya spelningen som sådana.


Clifters och Scandinavian Music Group återvänder till scenerna

Clifters är igen inne, och bandets historia fortsätter då det återvänder till scenerna. Bandets populära produktion är en del av ljudspåret i mångas liv. I Clifters musik hörs toner från 60-talet, såsom The Beatles, The Rolling Stones, The Hollies osv., utan att glömma bandets egna låtar. Jiri Nikkinens och Ari ”Luri” Luokkalas legendariska Clifters uppträder på klubbkvällen i Fabrikssalen den 14 september.
Älskade Scandinavian Music Group uppträder på klubbkvällen den 29 oktober. Bandet har väckt förtjusning med sin originella musik redan i tjugo år. Scandinavian Music Group ger ut sitt nionde studioalbum i augusti och reser ut på 20-årsjubileumsturné.
På klubbkvällen i november firas rotmusik med lokala krafter.
Kvällen inleds av Jake and Rambling Blade som spelar bluegrass, country och americana. I gruppen som samlats av Jakob Frankenhaeuser finns musiker från band som Don Huonot, Final Assault och Jones Street Station.
Som huvudartist uppträder Juurakko som kombinerar rotmusik och starkt berättande. Juurakko som gett ut tre studioalbum valdes till Årets artist på Etnogalan 2020. Just nu förbereder Juurakko utgivandet av ny musik i sin podcastserie Juurimultaa. Bandet som gör spelningar också internationellt har berömts inte bara för sin egenartade musikstil utan också för den positiva energi de utstrålar på scen. Klubbkvällen med rotmusik ordnas i Fabrikssalen den 11 november.


Fabrikssalens klubbkvällar hösten 2022

  • 9.9 Ruusut kl. 21, biljetter 22,50 €
  • 14.9 Clifters kl. 19, biljetter 30/25 €
  • 29.10 Scandinavian Music Group kl. 20, biljetter 30 €
  • 11.11 Juurakko + Jake and Rambling Blade, kl. 20, biljetter 20 €

Åldersgränsen på alla klubbkvällar är 18 år.

Restaurang Fabriken ansvarar för serveringen.

Biljetter kan köpas på förhand på adressen www.taidetehdas.fi.

Evenemangen arrangeras av Borgå stads kulturtjänster.