Hoppa till innehåll

©-DAY: Elina Hirvonen på virtuellt besök

Författaren, redaktören och dokumentärfilmsregissören Elina Hirvonen gör ett virtuellt besök på Borgå huvudbibliotek tisdagen den 6 april kl. 18.

Författaren, redaktören och dokumentärfilmsregissören Elina Hirvonen gör ett virtuellt besök på Borgå huvudbibliotek tisdagen den 6 april kl. 18.

Under besöket behandlar Hirvonen sina egna erfarenheter och sin syn på den kreativa arbetsprocessen. Evenemanget är en del av den riksomfattande ©-DAY-kampanjen, som ska presentera verk som är resultat av skapande arbete och människorna bakom verken.

Bakom varje bok finns en författare. Deras arbete tröstar, gläder, utvecklar och skapar välbefinnande. Genom att läsa kan vi resa till platser vi inte kunde nå annars. Men vad behövs för att en bok ska födas och man utvecklas till författare? Vad möjliggör litteraturskapande i Finland och vad har upphovsrätten med allt detta att göra?

Författaren uppträder under det virtuella besöket på distans från sitt eget hem. Besöket kan följas via förhandsanmälan. Anmäl dig genom att fylla i blanketten. Förhandsanmälningen stängs 5.4 kl. 15. Maximalt antal deltagare som kan följa med besöket är 60 personer.

Under själva dagen för evenemanget får du i god tid anvisningar för hur du kan delta och en länk via vilken du kan följa besöket på din egen apparat. Vi rekommenderar att du använder dator, eftersom du då inte behöver ladda ner något program. Om du använder en mobil apparat ska du före deltagandet i besöket ladda ner appen GoToMeeting. Det är lätt att delta i det virtuella besöket och lyssnarna kan ställa frågor till författaren.

Evenemanget är på finska. Evenemanget kan inte ses i efterhand.

©-DAY 25.4.2020 lyfter fram människorna bakom verken och värdet på deras arbete. Den gröna färg som syns bland annat i tidningar, på museer, tv, konstutställningar och bibliotek visar att man förbinder sig till ansvarsfull verksamhet gällande dem som skapat verken och deras rättigheter nu och i framtiden. Som en del av kampanjen besöker ©-DAY och upphovsrättsorganisationen Sanasto bibliotek runt om i landet tillsammans med litteraturskapare. Kampanjens hemsida