Hoppa till innehåll

Diskussionstillfälle om kollektivtrafiken i Borgå

På huvudbiblioteket i Borgå ordnas torsdagen den 1 december kl. 17.30 ett öppet diskussionstillfälle om stadens kollektivtrafik.

De interna busslinjerna i Borgå har fram tills nu till stor del körts utgående från marknadsläget, men detta arrangemang är i förändring. Hur mycket borde staden betala för en fungerande kollektivtrafik? Hur fungerar pendlandet till huvudstadsregionen? Kan man ta sig från byarna till centrum utan egen bil?

För dessa och andra frågor som tangerar kollektivtrafiken i Borgå försöker vi få en bättre förståelse under det tredje diskussionstillfället inom ramen för bibliotekets demokratiprojekt Porvoossa puhuttaa – vad bubblar i Borgå.

Till diskussionen har biblioteket bjudit in experter från stadens trafikplanering och yrkeshögskolan Metropolias Smart Countryside Mobility-projekt samt representanter för Borgå trafik och andra lokala företag inom transportbranschen.

Diskussionen som förs på åtminstone två språk leds av redaktören och författaren Mikael Crawford. Den följer principerna för Dialogpaus-metoden, där alla deltagare har samma möjligheter att delta.