Hoppa till innehåll

Slutsåld – Elvaåriga Lilja Haatainen som förbereder sig för en internationell violintävling uppträder i Café Cabriole

Den elvaåriga otroligt begåvade violinisten Lilja Haatainen från Borgå håller en konsert i Café Cabriole måndagen den 3 oktober.

Lilja Haatainen.

Lilja Haatainen har utsetts till deltagare i den internationella Louis Spohr-violintävlingen som hålls i Weimar i Tyskland i slutet av oktober. Hon är den enda finländaren som uttagits till tävlingen i åldersgruppen för dem som fötts efter 2009.
Lilja Haatainen uppträder med sitt tävlingsprogram i Café Cabriole tillsammans med pianisten Liisa Malmivaara. På konsertprogrammet finns musik av kompositörerna J.S. Bach, W.A. Mozart, Pablo de Sarasate samt Christian Sinding.
För publiken finns kaffeservering. Eftersom det finns begränsat med platser ska man anmäla sig på förhand.

Framgång redan i ung ålder

Lilja Haatainen, som föddes i Kempele men som har flyttat till Borgå med sin familj, har trots sin unga ålder hunnit nå stora framgångar. Hon har spelat som solist i bland annat Uleåborgs stadsorkester, Villmanstrands stadsorkester och Finländska Kammarorkestern. Hon uppträdde också på Radions symfoniorkesters konsert för unga solister i mars 2021. Hon vann tävlingsklassen för 10–12-åringar i Juhani Heinonen-violintävlingen i Jyväskylä i mars 2022.
Lilja Haatainen studerar vid Borgånejdens musikinstitut under lektor Janne Malmivaara. Hon är också elev vid Viuluakatemia i Borgå. Viuluakatemia erbjuder tilläggsutbildning för finländska toppbegåvade unga violinister.
I Viuluakatemia får Lilja handledning av violinpedagogen och Viuluakatemias grundarmedlem Janne Malmivaara och av professor Elina Vähälä.

Kaffekonsert i Café Cabriole

Måndag 3.10 kl. 19.
Fritt inträde, men reservera plats.
Begränsat med platser, reservera senast 30.9 på adressen: musiikkiopisto@porvoo.fi

Arrangör: Porvoonseudun musiikkiopisto – Borgånejdens musikinstitut