Hoppa till innehåll

Gratisevenemanget Lekfull lördag välkomnar barnfamiljer till Konstfabriken

Borgå stads kulturtjänster välkomnar barnfamiljer till ett nytt evenemang på Konstfabriken, när stora och lekfulla non-stop-konstverkstäder erövrar Avantisalen, Fabrikssalen och foajén den 23 april kl. 10-14.

Under evenemanget, vars tema är Lämna ditt spår, får deltagarna lämna sina kreativa spår i tre ledda konstverkstäder, som är roliga för både stora och små. Deltagande kräver ingen anmälan. Familjerna rör sig i utrymmet i egen takt.
I verkstaden Varelser får man rita varelser på foajéns stora fönster med färggranna uv-tuschar. Verkstaden leds av Valopaja Light Art Collective.
I verkstaden Skog kliver deltagarna in i en multisensorisk skogsmiljö. Genom att lämna sitt kreativa spår på ett stort papper som täcker golvet, skapar deltagarna tillsammans ett stort konstverk. Verkstaden är planerad och leds av konstpedagogerna Pia Angeria och Petra Streng. Ljudvärlden är planerad av Hanna Risku.
I verkstaden Ljus får deltagarna måla i luften med ljusrör, vars spår projiceras på Avantisalens scen.

-Barnfamiljernas Lekfulla lördag är vårt svar på en önskan från barnfamiljer i Borgå om att få uppleva någonting nytt och kreativt. Vi har suttit på idén i några år och när evenemangsrestriktioner nu är slopade, kan vi äntligen förverkliga evenemanget tryggt, säger kulturkoordinator Miira Holländer.
Evenemanget ordnas som en del av kulturtjänsternas programserie För världens viktigaste publik och Konstfabrikens 10-årsjubileum.