Hoppa till innehåll

Hanna Fridolfsson valdes till biträdande rektor för svenskspråkiga avdelningen vid Borgå medborgarinstitut

Yrkeslärare Hanna Fridolfsson har utsetts till biträdande rektor för den svenskspråkiga avdelningen vid Borgå medborgarinstitut. Hon övergår till uppgiften från Sibbo institut.

Hanna Fridolfsson.

Hanna Fridolfsson har utsetts till biträdande rektor för den svenskspråkiga avdelningen vid Borgå medborgarinstitut. Fridolfsson övergår till uppgiften från Sibbo institut, där hon har fungerat som lärare i svenska och vice rektor.
Fridolfsson har bred erfarenhet inom fostran och utbildning. Hon har arbetat med vuxenutbildning och fritt bildningsarbete sedan år 2016. Fridolfsson har även fungerat som språklärare och arbetslivsutbildare för invandrare både vid Sibbo institut och CareeriaPlus Oy.
– Det känns tryggt och bra att få återvända till att arbeta för Borgå stad. Mina nya arbetsuppgifter tar jag itu med en sak i taget. I mitt arbete kan jag tillämpa min tidigare arbetserfarenhet och mitt kunnande. Som Borgåbo har jag ett brett nätverk som gynnar arbetet inom den fria bildningen, säger Fridolfsson.
Centrala arbetsuppgifter för biträdande rektor för den svenska avdelningen är att fungera som närmaste chef för de svenskspråkiga timlärarna och att leda avdelningens operativa och pedagogiska verksamhet som omfattar cirka 6000 undervisningstimmar per läsår. Biträdande rektorn ingår i ledningsgruppen för Borgå medborgarinstitut och deltar aktivt i institutets pedagogiska utvecklingsarbete.

Fridolfsson tillträdde tjänsten 1.2.2024.

Sju sökande ansökte om tjänsten inom utsatt tid, varav tre kallades till intervju.