Hoppa till innehåll

I maj ordnas Vårkarnevalen i Gammelbacka och Vårjippot i Vårberga

Ett säkert tecken på att våren är här är de kommande lokala evenemangen i Gammelbacka och Vårberga.

Ihmisiä. Människor.

Vårkarnevalen i Gammelbacka firas på Centrumplatsen onsdagen den 22 maj kl. 17–19 och Vårjippot i Vårberga Kantelehus och dess utomhusområde torsdagen den 23 maj kl. 17–19.

De lokala evenemangen är evenemang som samlar områdets aktörer. Man kan komma för att njuta av det avgiftsfria programmet med hela familjen eller för att träffa andra invånare i området.

Vårkarnevalen i Gammelbacka

I Gammelbacka erbjuder dansskolan Bailamas på salsamusik och dans. På evenemanget finns en egen loppis, dit man kan ta med sitt eget bord. Under evenemanget utlovas olika program för både de yngsta och de äldre familjemedlemmarna – bland annat ansiktsmålning, teater, aktiviteter och lotterier. Vid Arlvars hörna säljs tilltugg till ett förmånligt pris, så det är bra att ta med sig några slantar.

Vårjippo i Vårberga

I Kantelehuset i Vårberga och i dess näromgivning samlas olika lokala aktörer med ett utbud av olika aktiviteter. Både inomhus och på gården finns olika verksamhets- och spelpunkter. Till utomhusplanen kommer bl.a. en idrottsvagn med olika redskap och Futuras juniorer tar med sig en radar, med vilken du kan testa hur hårt du sparkar mot mål. Också Wessö FBK finns på plats, med materiel samt olika djurgäster.

Det utlovas också ansiktsmålning, sumobrottning och en käppbana, så det är bra att ta med sig egna käpphästar. Inkluderande teater erbjuds från kl. 17 bland publiken. Grillkorv och delikatesser kan köpas, kom och trivs och träffa andra lokala aktörer och invånare.