Hoppa till innehåll

Kampanjen Blomsterprakt på skyddshemmets gård startade

Den uppskattade kampanjen Blomsterprakt på skyddshemmets gård ordnas också den här sommaren. Kampanjen startade måndagen den 1 juni och avslutas söndagen den 21 juni.

Den uppskattade kampanjen Blomsterprakt på skyddshemmets gård ordnas också den här sommaren. Kampanjen startade måndagen den 1 juni och avslutas söndagen den 21 juni.

Skyddshemmet har tillsammans med Blomsterhuset i Borgå skrivit en önske- och inköpslista över blommor, örter och bär. Man kan delta i kampanjen enligt den egna ekonomiska situationen t.ex. genom att köpa en blom- eller smultronplanta. När kampanjen tar slut levereras alla donerade blommor och plantor till skyddshemmet, där de planteras i rabatter och krukor för att ge glädje till klienterna. 

– En trivsam innergård är viktig för klienterna på skyddshemmet. Den ger möjlighet till utevistelse under tiden på skyddshemmet. Innergårdens betydelse betonas ytterligare i situationer där klienterna och deras barn av säkerhetsskäl inte alls kan vistas utanför skyddshemmet, säger Marika Johansson, vik. chef för skyddshemmet. 

– Särskilt barnen är förtjusta när de får vara med och vattna och sköta blommorna och växterna och själva får plocka och smaka på färska bär, örter och tomater direkt från gården långt in på hösten, berättar Marika Johansson, vik. chef för skyddshemmet. 

Skyddshemmet är avsett för alla som utsätts för våld eller hot om våld i nära relationer, oberoende av ålder och kön. Skyddshemmet är ett hemliknande ställe där man är skyddad mot våld och får hjälp med att få ett slut på våldet. Skyddshemmet är avgiftsfritt för klienter och man kan komma dit på eget initiativ när som helst på dygnet. Det finns alltid personal på plats i skyddshemmet. Borgå skyddshem 24/7 tfn 0400 664 932. 

Mera information: 

Marika Johansson, vik. chef för Borgå skyddshem
tfn 040 676 7875
marika.johansson@porvoo.fi