Hoppa till innehåll

Navigatorn goes Grand! Avgiftsfritt rekryterings- och utbildningsevenemang i oktober

Navigatorn i Borgå arrangerar den 10 oktober ett avgiftsfritt rekryterings- och utbildningsevenemang i kulturhuset Grand.

Ihmisiä puistossa.

I evenemanget får besökaren diskutera t.ex. lediga jobb eller utbildningsmöjligheter med flera företrädare för arbetsgivare och läroanstalter. I evenemanget som liknar en mässa går det också att bekanta sig med olika tjänster som hjälper till i arbetssökande, vardagen och entreprenörskap.
I evenemanget deltar 11 arbetsgivare och sex läroanstalter. Därtill medverkar nio organisationer som ger stöd i vardagen och tre organisationer som ger hjälp för entreprenörskap.


Före detta toppboxaren Elina Gustafsson medverkar i evenemanget

I evenemanget deltar den före detta toppboxaren Elina Gustafsson som i sitt anförande som hon håller på eftermiddagen berättar sin historia.
– Elinas motiverande anförande betonar kraften i att känna sig själv, bestämmande av egna gränser och tagande av ansvar för sitt eget liv. Man kan nå sina mål och förverkliga sina drömmar när man är beredd att arbeta hårt, hitta sina stödnät och bemöta utmaningarna med mod. Även mitt i en storm måste man lita på sitt innersta, berättar koordinatorn för navigatorn Leena Thesleff.
Även om evenemanget huvudsakligen är avsett för unga under 30 år är besökare i alla åldersgrupper välkomna. Kaffeservering.

Navigatorn goes Grand:

  • i Kulturhuset Grand
  • på tisdag 10.10 kl. 14–18.
  • Elina Gustafssons anförande kl. 16.
  • Evenemanget är avgiftsfritt.

Höstens utbildningar i Navigatorn

Navigatorn erbjuder i oktober och november för Borgåbor under 30 år korta sysselsättningsfrämjande kort- och passutbildningar mot en förmånlig deltagaravgift på 10 euro.

  • Utbildning om arbetssäkerhetskort på lördag 14.10
  • Utbildning om certifikat för heta arbeten lördag 28.10 kl. 9–17 i Navigatorn.
  • Utbildning om hygienpass på lördag 11.11 kl. 9–14 i Pomohuset.

Anmälan till alla utbildningar sker på förhand i Navigatorn och deltagaravgifterna betalas kontant i samband med anmälan. Utbildningarna arrangeras på finska. Det finns plats för högst 30 deltagare till alla utbildningar och platserna fylls i anmälningsordning. För att man kan göra tester som hör till utbildningarna måste man visa upp ett giltigt identitetsbevis.

Navigatorn erbjuder handledning, rådgivning och kundservice med låg tröskel till personer under 30 år i WSOY-huset (Mannerheimgatan 20 E).