Hoppa till innehåll

Penselfabriken öppnar ståtligt med en konsert där lokala artister uppträder

Borgå ungdomstjänster firar öppnandet av de nya bandlokalerna den 12 augusti med en konsert dit det är fri entré.

Porvoon kaupungin tunnus.

Öppningskonserten är avgiftsfri, nykter och drogfri och innebär att lokala unga, lovande förmågor samt artister och band som länge samarbetat med ungdomstjänsterna ställer sig på estraden. Musikutbudet sträcker sig från jazz till hiphop, rock och ska.

Kvällen huvudartist är poppersonligheten Costee, som i sina låtar öppet berättar om sina känslor.

– Det är toppen att äntligen ha möjlighet att öppna de nya bandlokalerna och än bättre att kunna göra det just med en konsert. Samtidigt är det ett tillfälle att visa upp Penselfabriken för en större publik. Jag väntar med iver på att få höra kvällens skara av högklassiga begåvningar, säger ungdomsarbetaren och Penselfabrikens kontaktperson Lasse Yrjölä, som inte sticker under stol med sin entusiasm.

Utöver av Costee äntras estraden också av LAHTI, Strum 101, Evil Empire och Kuutti Kylätasku.

Penselfabriken ligger på Industrivägen 15 i Östermalm. Öppningsdagens första konsert börjar kl. 17. Dörrarna öppnas redan en timme före, så att man ska kunna komma och bekanta sig med lokalerna. Festen pågår till kl. 22.

Tillställningen ordnas i samarbete med föreningen Pensselitehdas, Borgå stads kulturtjänster, Borgå ungdomsfullmäktige och Borgånejdens musikinstitut.