Hoppa till innehåll

Reseparkeringen i Kokon öppen för husvagnar och -bilar på sommaren 2022

Under sommaren 2022 kan husbilar och husvagnar enligt självbetjäningsprincipen parkera över natten på före detta campingområdet i Kokon. Staden möjliggör parkeringen tillsammans med tjänsten Matkaparkki.com. Reseparkeringen i Kokon erbjuder möjligheten att förmånligt parkera för några nätter, men i området finns inte campingplatstjänster, så som reception, toaletter eller dusch.

– I Borgå finns för tillfället inget campingområde. Eftersom utvecklingen av campingområdet i Staffas bara är i början ännu, har vi undersökt olika alternativ för övernattning med husbilar och -vagnar nära centrum. Vi har beslutat prova på Reseparkeringen så att Matkaparkki.com fungerar i ett område som staden äger, säger biträdande stadsdirektör Fredrick von Schoultz.

Matkaparkki.com svarar för applikationen för reserveringar samt för betalningsrörelsen, marknadsföringen och kundbetjäningen. Borgå stad svarar för underhållet av området. Byggnaderna i området kan inte användas.

– Att det inte finns någon campingplats har väckt diskussion. På Reseparkeringen kan husbilar och husvagnar övernatta på elplatser även om det inte finns något campingområde. Det är frågan om ett försök, och vi lyssnar noggrant på responsen på Reseparkeringen under sommaren, säger turism- och marknadsföringschef Sari Myllynen.

Reseparkeringen fungerar med en mobilapplikation

Reseparkeringen i Kokon har öppet för parkering under korta tider genom självbetjäningsprincipen 1.6-31.8.2022. Reserveringarna och betalningarna görs i mobilapplikationen Matkaparkki.com. Priset för parkeringen är 7 euro/dygn och innehåller el. I området finns 10–15 parkeringsplatser. Antalet fastställs under våren, innan området öppnas. Matkaparkki.com svarar för applikationen för reserveringar samt för betalningsrörelsen, marknadsföringen och kundbetjäningen.

Matkaparkki.com är en finsk applikation för husvagns- och husbilsfolket. I den kan reserveras platser redan i över 140 reseparkeringar och campingområden runtom Finland. Applikationen publicerades på sommaren 2021 och har över 10 000 registrerade användare. Matkaparkki.com har som mål att digitalisera husbils- och husvagnsturismen och erbjuda ännu flera övernattningsställen som lätt kan reserveras.