Hoppa till innehåll

Snart kan man skrinna på naturisar runtom i stan

De senaste dagarnas minusgrader samt lätta snöfall har gjort det möjligt att börja göra is även på naturisplanerna runtom i staden.

De senaste dagarnas minusgrader samt lätta snöfall har gjort det möjligt att börja göra is även på naturisplanerna runtom i staden.

Under veckoslutet/början av veckan strävar vi till att få åtminstone isplanerna i Vårberga, Kvarnbacken, Kerko, Tolkis, Hammars, planen vid Peipon koulu, Hindhår, Grännäs, Sannäs samt Gammelgård klara att användas ifall det bara är tillräckligt kallt. 

– I en del byar har idrottstjänsterna fått stor hjälp av byborna att spola planerna vilket vi uppskattar väldigt mycket säger Per Högström från idrottstjänsterna.

Den nya konstisplanen i Näse står till stadsbornas förfogande alla dagar från morgon till kväll med undantag av tiderna då isskötsel pågår, kl. 7–8 samt kl. 15–16. Vardagar använder också skolorna planen kl. 8–15. P.g.a. corona restriktionerna är omklädningsutrymmena samt toaletterna stängda men det kommer att finnas bänkar att sitta på då man klär på och av sina skridskor. 

Eftersom man inom kort får naturisplanerna i skick, gjorde stadens ledningsgrupp 5 januari beslut om att man begränsat kan bevilja träningsturer i isrinken på bollplanen åt Porvoon Taitoluistelijats och Hunters Juniors juniorer under 20 år. Med den här lösningen strävar man efter att stöda barns och ungas möjlighet att fortsätta med sina intressen i grenar som nu kan utövas utomhus på grund av de fina vinterförhållandena. P.g.a. ovan nämnda, kommer det fr.o.m. 11.1 att finnas mindre tider för allmänheten i rinken vid bollplanen. På stora isplanen finns det dock rejält med tider för allmänheten. Man kan kolla isturerna i TIMMI-kalendern som finns på sidan www.borga.fi/idrott

De mindre isplanerna i bl.a. parkerna, sköts av kommuntekniken och också där är man färdiga att börja iståndsättande av planerna inom kort.

Det första skidspåret som finns i Kokonterrängen bakom Aurorahallen, är nu c. 1,5 km långt och det förbättras och förlängs an efter det finns snö att tillgå.

Genast då vi får mera snö, inleds också arbetet på de övriga skidspåren. Skidspårsituationen kan man följa med på MSki-tjänsten som du hittar på www.borga.fi/idrott.