Hoppa till innehåll

Underlandet – hobbygrupperna i Borgåmodellen för hobbyverksamhet presenterar sig i Näse gård

I Underlandet kan det hända förundransvärda saker. Det kan överraska, beröra och locka en till sig. I bästa fall kan det kännas som om tiden stannar och man kliver ut ur den vardagliga verkligheten för en stund. I Underlandet kan man uppleva barns och ungas kreativa glädje och deras sätt att se på världen.

Värikyniä.


En hobby åt alla – Borgåmodellen för hobbyverksamhet presenterar sig i Näse gård i april 2023. På utställningen visas arbeten som gjorts i hobbygrupperna för bland annat fotografering, hantverk och gatukonst. Dessutom visas målningar, teckningar, animation och tredimensionella verk som åttondeklassare i Pääskytien koulu skapat i bildkonst.
På vardagarna övervakas utställningen av hobbyverksamhetens projektkoordinator Pia Angeria. Till henne kan man ställa frågor eller framföra tankar och utvecklingsidéer angående utvecklingen av Borgåmodellen för hobbyverksamhet.
Projektkoordinatorn håller också en samtalshörna på utställningen. Dit barn och unga eller föräldrar kan komma för att tillsammans fundera på en lämplig hobby åt barnet eller den unga bland utbudet i Borgå. Du kan reservera en tid till samtalshörnan eller genom att komma på plats.
Utställningens vernissage är tisdag 11.4 kl. 17–19 på Näse gård.


Utställningen är öppen lördag 8.4 – onsdag 26.4 enligt följande:

Vecka 15, 11.-15.4:

tisdag–onsdag kl. 12-17
fredag kl. 12-16
lördag kl. 10-16

Vecka 16, 17.-21.4:

måndag och fredag kl. 12-16
tisdag och torsdag kl. 12-17

Vecka 17, 24.-26.4:

måndag–onsdag klo 12–17