Hoppa till innehåll

Ungdomstjänsterna samlar in discar för discgolf – vill uppmuntra ungdomarna att hitta grenen

Borgå stads ungdomstjänster ordnar en insamling av discgolfdiscar.

Tanken är att man får möjlighet att återvinna discar man inte behöver och ge dem vidare till dem som behöver dem, öka kännedomen om grenen och hålla tröskeln till grenen låg.

– Det är lätt att ge bort något man själv inte längre behöver och på det sättet glädja andra. Discgolf erbjuder ett utmärkt sätt att tillbringa tid med kompisar ute i den friska luften. Det är också lätt hänt att antalet kilometer man går medan man spelar blir rätt stort, säger fritidsledaren Janne Koskelainen.

Aktörerna som deltar i ungdomstjänsternas insamling är discgolfföreningar i Borgå: Porvoon Frisbeegolfseura, Korkealiito ry och Puttipossut.

– Vi delar ut discar till ungdomarna på olika vägar, exempelvis genom det uppsökande och öppna ungdomsarbetet, på evenemang, genom socialtjänster samt på läger, berättar Koskelainen.

I samband med insamlingen ordnas kliniker för ungdomarna. Också ungdomstjänsternas discgolfläger har varit populära.

– Till klinikerna inbjuder vi professionella discgolfare som är bekanta för ungdomarna från Internet. I Borgå finns discgolfare som spelar på FM-nivå, berättar ungdomsarbetaren Lasse Yrjölä som också är en engagerad discgolfare.

I Borgå finns tre discgolfbanor, Haiko, Hornhattula och Virvik.

Discar kan lämnas in till ungdomslokalen Zentra eller skickas per post till Navigatorn (Mannerheimgatan 20 E, 06100 Borgå).