Hoppa till innehåll

Virtuella konsertserien En stund på konsert för dem som hungrar efter kultur

För att fira glada första maj börjar den virtuella konsertserien En stund på konsert som Borgånejdens musikinstitut producerar.

För att fira glada första maj börjar den virtuella konsertserien En stund på konsert som Borgånejdens musikinstitut producerar.

Serien innebär tolv konserter och den första konserten publiceras på fredag 30.4 kl. 18. Då spelas Astor Piazzollas livliga tango för att fira första maj. 

Konsertseriens musikaliska innehåll är mycket varierande, utöver tango erbjuder serien klassisk musik, finsk pop och underhållning.

− Konserterna publiceras alltid på fredagar kl. 18 på musikinstitutets YouTube-kanal och man kan se konserterna gratis. Varje konsert är ungefär 20 min. lång, berättar producenten vid musikinstitutet Marika Kettunen.

För de åskådare och åhörare som hungrar efter kultur har det spelats in totalt tolv konserter varför man kan titta och lyssna på konserter hela resten av våren.

− Man kan tillbringa även en del av sommaren genom att njuta av konserter.  Vi har spelat in sju olika sammansättningar och största delen av dem har spelat in två konserter. På det sättet kunde vi spela in totalt tolv konserter, säger Kettunen.

Den största sammansättningen är en trio och varje sammansättning består av minst en lärare vid musikinstitutet tillsammans med sin vän.

Program för konsertserien En stund på konsert:

  • 30.4 och 18.5 Tango del norte: Piazzollas största schlagrar
  • 7.5 och 25.6 WE- Liu & Zibulski: klassiska gitarrlåtar från väster och öster
  • 14.5 och 1.7 Philip Ljung vid pianon: Rahmaninov & Schubert
  • 21.5 och 8.7 Duo Tuura&Huusko, musik från världen med två fioler
  • 28.5 och 15.7 Pärlor i klassisk musik: Anna Jaakkola, Samuli Peltonen, Anna-Mari Peltonen
  • 4.6 Miehistä viis – Salla Talvi & Eliina Mäkiranta: En musikalisk resa till livet genom låtar av finländska kvinnoartister
  • 11.6 Rhapdsody Espagnol: Ravel fyrhändigt, Holländer & Pohjola
     

Konserterna finns på musikinstitutets YouTube-kanal och kan tittas på nytt eller på en för en själv lämplig tidpunkt. 

Ytterligare uppgifter:

Marika Kettunen, producent, Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut
tfn 040 4899 576
marika.kettunen@porvoo.fi