Hoppa till innehåll

Ansökningstiden för bandlokaler i Penselfabriken börjar

Ansökningstiden för ungdomstjänsternas bandlokaler i Penselfabriken börjar 3 april. Ansökningstiden tar slut 30.4 kl. 15.00. Lokalerna är ännu i byggskedet, men blir färdiga i maj.

Kuva kitarasta.

– Äntligen får vi i Borgå fantastiska lokaler där unga musiker kan träna självständigt. Det nya konceptet ger möjlighet till samarbete med proffs inom musikbranschen, säger chefen för ungdomstjänster Nina Jorkama.

Ansökningsblanketten finns på ungdomstjänsternas webbsidor. Det finns lokaler i olika storlek och de är i första hand avsedda för 13–25-åringar som utövar musik. Beroende på efterfrågan kan lokaler hyras också av 26–29-åringar.
Det finns tio rum i storleken 6–34 m2. Varje rum är ljudisolerat och har en egen ingång och moderna elanslutningar.
I Penselfabriken finns gemensamma pausutrymmen.
Kvadratmeterpriset för lokalerna varierar enligt åldersgrupp (preliminära priser är 6 €/m2 för 13–25-åringar och 8 €/m2 för 26–29-åringar). Nämnden fastställer hyrorna senare vid sitt möte.
Lokalerna lämpar sig förutom för traditionella band också för enskilda artister och unga producenter.

– Det är helt otroligt att få se hur detta projekt konkretiseras. Lokalerna är moderna, de har planerats tillsammans med proffs och de finns behändigt nära scenen. Det är mycket viktigt för oss att stödja musikhobbyn. Jag tror att vi i Penselfabriken kommer att få se häftiga lokala band, artister och producenter av hög kvalitet, gläder sig ungdomsarbetare Lasse Yrjölä som är kontaktperson för bandlokalerna.

På våren ordnas möjligheter för intresserade att bekanta sig med lokalerna på plats. Man kan börja spela i lokalerna i maj.