Hoppa till innehåll

Ansökningstiden för stadens bidrag börjar

Borgå stad beviljar bidrag till föreningar, organisationer, samfund och privatpersoner för olika ändamål. Ansökningstiden börjar måndagen den 1 mars och tar slut onsdagen den 31 mars 2021 kl. 15.00.

Borgå stad beviljar bidrag till föreningar, organisationer, samfund och privatpersoner för olika ändamål. Ansökningstiden börjar måndagen den 1 mars och tar slut onsdagen den 31 mars 2021 kl. 15.00.

I Borgå sker ansökan om bidrag elektroniskt. Coronabidrag söks med en särskild pdf-blankett. Hjälp med att fylla i ansökan fås av servicekontoret Kompassen kl. 9–16, tfn 020 69 2250, kompassi@porvoo.fi. Vid behov går det också att besöka Kompassen med tidsbeställning.

Vid beviljandet av bidrag följs de allmänna principer för bidrag som stadsstyrelsen har fastställt och de grunder för beviljande av bidrag och de bidragsanvisningar som nämnderna har fastställt.

Coronabidrag till kultur- och idrottsorganisationer och aktörer inom grundläggande konstundervisning

Coronabidrag kan beviljas som behovsprövat allmänt bidrag till en allmännyttig konst-, kultur- och idrottsorganisation eller aktör inom grundläggande konstundervisning som har rättskapacitet. Förutsättningen är att verksamheten är etablerad, regelbunden och betydelsefull inom sin bransch i Borgå, och att verksamheten har varit solid före år 2020. Bidraget söks med en särskild blankett för coronabidrag. Ansökningarna om coronabidrag behandlas och besluten fattas genast efter ansökningstiden och bidraget betalas så snabbt som möjligt. Övriga bidrag behandlas i april.

Kulturverksamhet understöds med projektbidrag, konstnärsstipendium och stipendium ur Hopea-Untracht-fonden. Understöden är avsedda för föreningar, grupper, privatpersoner, yrkeskonstnärer, hantverkare, orkestrar, körer samt museer som är verksamma i Borgå. Vid beviljandet av bidrag beaktas speciellt projekt som har att göra med jubileumsåret Borgå 675.

Ungdomsverksamhet understöds med allmänna bidrag och lönebidrag för lokala ungdoms-, bya- och invånarföreningar samt med projektbidrag för projekt som riktas till unga och för utvecklingsverksamhet. Bidragen beviljas till föreningar och verksamhetsgrupper för unga.

Ungdomsgrupper och enskilda ungdomar kan ansöka om verksamhetsbidrag för unga året runt. För detta ändamål används en egen ansökningsblankett som kan lämnas in också i pappersform.

Idrottsverksamhet understöds med allmänna bidrag och hyresbidrag till registrerade idrotts- och motionsföreningar.

Social- och hälsovårdssektorns bidrag kan sökas av pensionärs-, sjukdoms- och handikapporganisationer samt andra organisationer för verksamhet som främjar kommuninvånarnas hälsa och välfärd.

För projekt som främjar sysselsättning av arbetslösa i Borgå, särskilt unga och långtidsarbetslösa, kan man ansöka om ett separat bidrag för sysselsättningsprojekt.

Bidrag för enskilda vägar beviljas till väglag för underhåll och grundlig förbättring av enskilda vägar. Om det finns vägande hinder för ifyllning av den elektroniska blanketten för bidrag för enskilda vägar, kan ansökan lämnas in i pappersform.

Bidrag för talkoverksamhet kan sökas av bl.a. boendeföreningar, organisationer och bostadsaktiebolag för att snygga upp den närliggande miljön, t.ex. för städarbeten i stadens parker och allmänna områden. Bidraget, som kan sökas året runt, beviljas i första hand i form av materiel-, avfallshanterings- och transporthjälp.

Mera information:

 Kulturtjänster, Eva-Rita Helin, tfn 040 489 9599 och Miira Holländer, tfn 040 527 2647

Ungdomstjänster, Mila Eriksson, tfn 0400 998 294 och Nina Jorkama, tfn 040 550 0580

Idrottstjänster, Helena Forsbäck-Turunen, tfn 040 762 8606 och Per Högström, tfn 0400 212 264

Social- och hälsovårdssektorn, Petra Bärlund-Hämäläinen, tfn 0400 186 818 och Marja Lahti-Elers, tfn 040 489 9781

Sysselsättningsprojekt, Lotta Laakso, tfn 040 183 7937

Enskilda vägar, Linda Antell-Behm, tfn 040 178 5110

Talkoverksamhet, grönområden, Jaana Öhman, tfn 0400 848 137