Hoppa till innehåll

Bildningsnämndens beslut 19.5.2022

Porvoon kaupungin tunnus.

Bildningsnämnden godkände enligt förslagen Borgå stads plan för småbarnspedagogik, anvisningar för klientavgifter inom småbarnspedagogik, försäljningspriser för platser inom småbarnspedagogik, värdet på servicesedeln för daghemsverksamhet samt regler för servicesedlar inom daghemsverksamhet från 1.8.2022.

Nedläggning av verksamheten vid enheten för gruppfamiljedagvård på Pellinge från 1.8.2022

Bildningsnämnden beslutade att verksamheten vid gruppfamiljedaghemmet på Pellinge läggs ned från 1.8.2022 på grund av det minskade antalet barn. Hyresavtalet sägs upp när bildningsnämnden har beslutat om nedläggning av gruppfamiljedaghemmets verksamhet.

Ridbanan i Kokon

Ridbanan i Kokon togs bort från listan.

Tidsbestämt försök med Näse gård

Bildningsnämnden antecknade för kännedom det tidsbestämda försöket för Näse gård. Näse gård hyrs ut till kultur- och fritidstjänsterna med ett tvåårigt hyresavtal. Under denna period kan konst-, kultur- eller medborgarverksamhet ordnas i lokalerna med underhyresavtal på 1 till 3 månader.

Borgånejdens musikinstituts lokaler i Mäntsälä

Bildningsnämnden beslutade att Borgå stads lokalitetsledning ingår en avsiktsförklaring med Kiinteistö Oy Apposen Flyygeli om att hyra en ny lokal för perioden 2024–2044 för den grundläggande konstundervisning som musikinstitutet ordnar i Mäntsälä.
Från och med budgetperioden 2024 beaktar bildningsnämnden behovet av ytterligare anslag och nettoutgiftseffekten som hyrningen av den nya lokalen i Mäntsälä orsakar.

Verksamhetsplanen för morgon- och eftermiddagsverksamhet för skolelever från 1.8.2022

Bildningsnämnden beslutade godkänna verksamhetsplanen för morgon- och eftermiddagsverksamhet för skolelever samt bidragsanvisningarna att efterföljas inom morgon- och eftermiddagsverksamheten från 1.8.2022.

Beviljande av bidrag 2022

Nämnden antecknade för kännedom beviljandet av bidrag för kulturverksamhet, ungdomstjänsternas bidrag, bidrag för medborgarverksamhet samt idrottstjänsternas allmänna bidrag och hyresbidrag för år 2022 enligt tjänsteinnehavarnas beslut.

Övriga ärenden

I de övriga ärendena fattade bildningsnämnden beslut enligt föredragningslistan.