Hoppa till innehåll

Borgå Live-serien fortsätter med lokal mat

En högklassig och intressant matkultur är en av Borgås starka sidor. De olika matproducenterna, råvarorna, topprestaurangerna och den härliga stämningen lockar både turister och lokala att njuta av utbudet. Med Borgå Food LIVE -sändningarna vill vi påminna om att det finns många lokala högklassiga aktörer och att det lönar sig att använda deras tjänster.

En högklassig och intressant matkultur är en av Borgås starka sidor. De olika matproducenterna, råvarorna, topprestaurangerna och den härliga stämningen lockar både turister och lokala att njuta av utbudet. Med Borgå Food LIVE -sändningarna vill vi påminna om att det finns många lokala högklassiga aktörer och att det lönar sig att använda deras tjänster.

Borgå Live-serien, som erbjudit konserter, fortsätter nu med diskussioner om mat 4.6, 11.6 och 18.6 klockan 18.00 på adressen borga.fi/live. Åskådarna kan som bekant ställa frågor och skicka hälsningar i realtid på tjänsten Viestiseinä, som också finns på adressen borga.fi/live eller viestiseinä.fi/porvoo.

Borgå Food LIVE -konceptet är en direktsändning med en programledare och en gäst. Programledaren i alla tre avsnitt är Pellinges egen pojke, skådespelaren och manusförfattaren Kim Gustafsson som naturligtvis talar med gästerna på två språk, så som vi brukar i Borgå.

Fiskinformation, närproducerade produkter och tips till sommarbordet

Det första avsnittet kommer ut den 4 juni klockan 18.00, och då talar vi om fisk. Avsnittet är en direktsändning från Borgå Fiskhus och ägaren Tommy Lindström är expertgäst. Vi diskuterar om olika fiskar, lokala fiskar och om behandling av fiskar från att filea till olika recept. 

Det andra avsnittet sänds den 11 juni klockan 18.00 från Hommanäs gård. Då besöker vi gårdens marker och bekantar oss med deras produkter tillsammans med Magnus Andersson från Hommanäs. På programmet står somriga drycker och andra trevliga tips till sommarbordet.

Det tredje avsnittet sänds 18 juni klockan 18.00 från vackra Pellinge och då lagar vi mat till midsommaren tillsammans med Bistro Sinnes ägare, köksmästare Kai Kallio. Kai Kallio har redan länge använt närproducerade råvaror, vilka används också i detta avsnitt. Plocka åt dig tipsen också från detta avsnitt.

Välj smart, satsa på lokalt!

Ytterligare information: 

Evenemangsplanerare Katarina Broas, turism- och marknadsföringsenhet
tfn 040 489 1899
katarina.broas@porvoo.fi