Hoppa till innehåll

Borgå stad producerar avgiftsfria liveuppträdanden på nätet

Borgå stads turism- och marknadsföringsenhet, kulturtjänster och Borgånejdens musikinstitut producerar i samarbete liveuppträdanden till Borgåbornas glädje. Uppträdandena är direktsändningar från olika evenemangshus i Borgå och det kostar ingenting att följa dem på nätet.

Borgå stads turism- och marknadsföringsenhet, kulturtjänster och Borgånejdens musikinstitut producerar i samarbete liveuppträdanden till Borgåbornas glädje. Uppträdandena är direktsändningar från olika evenemangshus i Borgå och det kostar ingenting att följa dem på nätet.

Man kan delta i evenemangen via stadens webbplats på adressen porvoo.fi/live.

–De kommande uppträdandena ger Borgåbor möjligheter att samlas virtuellt och lyssna på bra musik. Evenemangen som hade planerats för våren har ställts in men vi har i snabb takt börjat planera nya evenemang och koncept. Evenemangshusen som blir uppträdandeplatser omformas till nya slags plattformar i denna exceptionella tid, berättar turism- och marknadsföringschef Sari Myllynen.  

Via tjänsten Viestiseinä kan publiken medverka i sändningen t.ex. med sin egen smarttelefon. Du kan följa intressanta uppträdanden på hemsoffan torsdagar klockan 19.00.

Ljusstarka artister från olika musikgenrer

Teleks är ett band som grundades av Pepe Johansson och Markus Koskinen och som spelar popmusik. Bandet har hittills kommit ut med fem album och singlarna som har spelats av dem har varit hitlåtar i radion. Bandets mest kända låtar är Siivet, Hiljaa virtaa Vantaa och Tuulilasin nurkkaan.

Lena & The Slide Brother Duo rör sig fördomsfritt bland blues- och rootsmusik. Utöver den egna starka produktionen får vi höra noggrant utvalda lånade låtar. Duon spelar versioner av deltablueslåtar från bluesens första tid och färskare rootspärlor. Duon som spelar med akustiska instrument litar på en stark tolkning med sång och tjuskraften som en skicklig slidegitarr har.

Erin är en artist som är känd för sin personliga röst och rörande tolkningar. Hon är en av de populäraste och ljuskraftigaste artisterna i vårt land. Hennes första soloalbum Hunningolla gavs ut år 2011 och blev en succé. Albumet har sålt platinaskiva tre gånger, m.a.o. över 60 000 stycken. De mest kända låtarna på skivan var succélåtarna Vanha nainen hunningolla, Popeda, Vanha sydän och On elämä laina. Erin uppträder i Magnusborg med sin man, gitarristen Vesa Anttila.

Borgå Classic Jazz Quartet spelar amerikansk jazz med starka inflytelser från bluesmusiken i New Orleans. Den amerikanska pianisten Rob Dominis och Patrik Latvala med sin sousafon ger musiken en enastående och autentisk New Orleans-sound. Rytmerna i bandet skapas av Niko Paakkunainen som vid sidan av saxofon spelar bongotrummor samt av trumslagaren Thomas Törnroos. Konserten tar publiken med på en musikalisk resa från New Orleans via Karibien ända till Afrika.

De uppträdande artisterna och datumen är

  • 9.4 kl. 19.00 Teleks på Konstfabriken
  • 16.4 kl. 19.00 Lena & the Slide Brother Duo på Vanha 123
  • 23.4 kl. 19.00 Erin i Magnusborg
  • 30.4 kl. 19.00 Borgå Classic Jazz Quartet i Kulturhuset Grand

Delta i evenemangen på adressen www.porvoo.fi/live

Ytterligare information

turism- och marknadschef Sari Myllynen, Borgå stad
tfn 040 706 1200
sari.myllynen@porvoo.fi

kulturproducent Thomas Weissman, Borgå stads kulturtjänster
tfn 040 489 9920
thomas.weissman@porvoo.fi