Hoppa till innehåll

Borgåungdomarnas egen podd UngSnack tillbaka med nya avsnitt

Efter att ha varit på paus startar ungdomarnas egen podcast UngSnack åter med nya avsnitt. Temat i höst är empowerment eller egenmakt.

Kuva UngSnack-podcastin juontajista.

I det första avsnittet får man höra hur de unga tänker kring och tolkar temat och dess betydelse. I höstens sändningar tar man sig an temat ur flera synvinklar, då och då också tillsammans med gäster.

– Exempelvis självförtroende, ta sig själv och sina åsikter i försvar, sätta gränser och en positiv självbild, berättar ungdomsledaren Petra Backman.

Det första avsnittet kommer ut fredagen 9 september.

Börja följa kontot @UngSnack på Instagram

– Vi har nu också startat upp ett särskilt konto på Instagram, @UngSnack. Börja följa det! Vi tar gärna emot feedback, önskemål, och där kan man kommentera sändningarna och delta i diskussionen, säger ungdomsledaren Karin Strengell.
– Även om de ämnen som behandlas i UngSnack är allvarliga och ibland till och med ganska allvarstyngda, så tycker vi att det är verkligt roligt att göra det här. Vi hoppas att det också märks på sändningarna. Vi önskar att vi med det här når ut även till de ungdomar som man inte ser på ungdomslokalerna eller våra övriga tillställningar, säger Strengell.

För alla unga över språk- och kommungränserna

UngSnack är en podd som utvecklats av tre svenskspråkiga ungdomsledare vid Borgå ungdomstjänster. Förutom Petra Backman och Karin Strengell är ungdomsledaren Charlotta Österberg med som tredje programvärd.

Programmets målgrupp är unga och unga vuxna. Podden är på svenska, men de som har gjort den hoppas att ungdomarna tar den till sig över språk- och kommungränserna.