Hoppa till innehåll

De populära klubbkvällarna i Konstfabriken fortsätter på våren

På scenen uppträder aktuella toppartister inom olika genrer i finsk musik, så som den just nu populäraste rapgruppen Gasellit, Maj Karmas frontfigur Herra Ylppö med sitt nya soloprojekt och den levande legenden Tuomari Nurmio.

På scenen uppträder aktuella toppartister inom olika genrer i finsk musik, så som den just nu populäraste rapgruppen Gasellit, Maj Karmas frontfigur Herra Ylppö med sitt nya soloprojekt och den levande legenden Tuomari Nurmio.

Jag är mycket ivrig över vårens program och är glad över att klubbkvällarna i Fabrikssalen har varit så populära. I vår uppträder förutom toppartister även nya artister på uppgång. På klubbkvällarna ser vi Felix Lybecks energiska garagerockband Bad Sauna och den färska låtskrivaren Lätsä, vars röst YleX jämförde med den unga J. Karjalainens, berättar kulturproducent Thomas Weissman.

Den Emmabelönade rapgruppen Gasellit inleder vårens klubbkvällar i Fabrikssalen fredagen den 13 mars. Gruppen firade 10-årsjubileum förra året och turnerade i Finland i slutsålda salar. Gasellit har varit på topp redan länge och populariteten verkar inte minska. Gruppen utsågs till Årets grupp på Emmagalan 2019.

Gruppen Viikate som uppnått kultstatus med sin ståltrådsmusik uppträder i Fabrikssalen på långfredag den 10 april. Viikate, som gör spelningar ganska sällan, firade förra året 10-årsjubileum för sin klassikerskiva Kuu Kaakon yllä och har nyligen avslöjat att en ny skiva kommer ut hösten 2020. 

Herra Ylppö som är känd från Maj Karma och Ihmiset uppträder med sin nya grupp EX lördagen den 18 april. Gruppens debutskiva Lovi kom ut i februari. Skivan har ett tungt tema men musiken är mycket melodisk. Herra Ylppö har i intervjuer själv uttryckt förvåning över att skivan samtidigt blev artistens första popskiva. På konserten framförs också musik av gruppen Ihmiset.

Tuomari Nurmio är en av Finlands mest ansedda musiker, och artisten kan inte lovordas för mycket. Den levande legenden inom finsk rock kommer till Borgå på valborgsveckoslutet den 2 maj för att uppträda med sin livesammansättning Dumari ja Spuget. Tuomari Nurmios långa karriär har innefattat många olika projekt och många har undrat vad som är hemligheten bakom den långa och framgångsrika karriären. Artisten har själv kommenterat att han bara har gått sin egen väg och inte grubblat så mycket över vad andra tänker.

Vårens klubbkvällar avslutas av gitarrlegenden Costello Hautamäki som är bekant från Popeda. Costello gjorde en fantastisk solospelning förra våren och återvänder nu till Fabrikssalens scen på publikens begäran. Den här gången är det en trio som stiger upp på scenen. Kvällen inleds med rockbandet Honkatonk från Lovisa.

  • 13.3 Gasellit kl. 21.30, biljetter 20 €
  • 10.4 Viikate + Bad Sauna kl. 19, biljetter 25 €
  • 18.4 Herra Ylppö & EX kl. 21, biljetter 20 €
  • 2.5 Tuomari Nurmio: Dumari ja Spuget + Lätsä, biljetter 29,50 €
  • 22.5 Costello Hautamäki + Honkatonk kl. 19, biljetter 18 € 

Åldersgränsen till alla klubbkvällar är 18 år.

Restaurang Fabriken ansvarar för serveringen.

Biljetter säljs av Konstfabrikens info, tfn 010 231 8200 och www.lippu.fi.

Evenemangen ordnas av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med Stiftelsen för Konstfabriken.

Mera information och pressbilder:

Thomas Weissman, producent, Borgå stads kulturtjänster
tfn 040 489 9920
thomas.weissman@porvoo.fi