Hoppa till innehåll

Fabrikssalens klubbkvällar åter i Konstfabrikens program

Fabrikssalens klubbkvällar som arrangeras av Borgå stads kulturtjänster fortsätter i april efter en längre paus.

Bändikuva Block of Flats. Photo av gruppen Block of Flats.

I vår får vi se också namn från Borgå och östra Nyland på scenen
-Det är fint att vi igen kan erbjuda klubbkvällar till publiken. På Konstfabrikens festår ville vi också lyfta fram lokala namn. Sådana som mer sällan uppträder i Borgå eller som ses första gången i Konstfabriken, berättar kulturproducent Thomas Weissman.
I klubbkvällen i april, fredag 22.4 uppträder Block of Flats och Strum 101, båda grundade i Borgå.
Block of Flats, vars sound har punkmusikens energi och som fastnar som popmusik representerar den nya starka vågen i den finländska alternativrockmusiken. Trots sin unga ålder har Block of Flats hunnit uppträda mycket både i Finland och i utlandet.
Bandet som är känt för sina energiska liveuppträdanden strävar efter att med hårt arbete efter ett nationellt genombrott bli ett internationellt framgångsrikt band.
Kvällen öppnas av bandet Strum 101 som såg dagens ljus i Borgå år 2011. Bandet blandar intryck från punk-, metall- och ska-musik med varandra på en bred skala. Bandet är känt för sitt mycket energiska scenuppträdande.


Namn i maj: Costello Hautamäki och Tuomari Nurmio


Costello Hautamäki, känd som gitarristen i Popeda, återkommer till Fabrikssalens klubbkväll med elgitarrer och bandet i början av maj 6.5. Kvällen öppnas av Honkatonk, ett rockband från Lovisa som består av spelare som har en lång karriär bakom sig.
Tuomari Nurmio är absolut en av de mest uppskattade musikerna i Finland. Artisten har uppträtt på scener i Finland redan över 40 år och 14.5 kommer han äntligen till Borgå. Medföljer gör Make ”Tohtori” Hillillä och Mitja Tuurala, kända och värderade musiker i sammansättningen Dumari ja Spuget.
I klubbkvällen med namnet Blues & Roots Jamboree som arrangeras 21.5 uppträder en bred sammansättning av toppen av soul-, blues- och rootsmusiken i Finland. På scenen uppträder Lena & The Slide Brothers, Pepe Ahlqvist och Sami Saari. Kvällen öppnas av bluesbandet Sleepwellers som består av lokala musiker. Det bjuds på en lustfylld sammankomst av artister och detta förenar kunskap, känsla och musikalisk mångfald. Kvällen arrangeras i samarbete med Borgånejdens musikinstitut.


Vårens sista kväll bjuder på lokal metallmusik


Ruusut, en supersammansättning inom modern elektronisk popmusik, uppträder i Fabrikssalens klubbkväll i slutet av maj. Bandet består av namn som kända för många. Ringa Manner, Miikka Koivisto, Alpo Nummelin och Samuli Kukkola har tillsammans skapat ett fräscht sound som har förtjust en bred skara av musikvänner på uppträdanden och på skivan. Ruusut uppträder första gången i Konstfabriken i samband med Fabrikssalens klubbkväll den 27 maj.
På vårens sista klubbkväll 28.5 bjuds det på lokal metallmusik. Bob Malmström och Final Assault återvänder till Borgå efter flera års paus. Medverkar gör också det lokala metallbandet Thorn. Bob Malmström har redan över tio år spridit sin ”borgerliga hardcoremusik” på olika håll i världen. Malmström som ursprungligen är från östra Nyland återvänder nu till Borgå.
Fabrikssalens klubbkvällar våren 2022:

  • 22.4 Block of Flats + Strum 101 kl. 21, biljetter 10 €
  • 6.5 Costello Hautamäki & Rock N’ Roll Boys + Honkatonk kl. 20, biljetter 20 €
  • 14.5 Tuomari Nurmio & Luupäät kl. 19, biljetter 29, 50 €
  • 21.5 Blues & Roots Jamboree, kl. 20, biljetter 20 €
  • 27.5 Ruusut, kl. 21, biljetter 22,50 €
  • 28.5 Bob Malmström + Final Assault + Thorn, kl. 21, biljetter 10 €


Åldersgränsen till alla klubbkvällar är 18 år.
Ravintola Fabriken ansvarar för serveringen.
Biljetter kan köpas på förhand på adressen www.taidetehdas.fi
Evenemangen arrangeras av Borgå stads kulturtjänster.