Hoppa till innehåll

Kultureftermiddag i teaterns tecken för seniorer i maj

För seniorer ordnas en kultureftermiddag med interaktiv teaterföreställning ”Kotia kohti”.

Kultureftermiddagen ordnas på måndagen 16.5.2022 kl. 14–15 i Fabrikssalen i Konstfabriken (Västra Alexandersgatan 1). För föreställningen delas ut 200 gratis biljetter. Biljetterna kan hämtas från Info i Äppelbackens servicecenter från och med tisdagen den 26 april. Äppelbackens info betjänar mån.–tors. kl. 8.30–15 och fre. kl. 8.30–14, tfn 040 183 3354 eller info.omenamaki@porvoo.fi
Under kultureftermiddagen visar Teatteri Rollo den interaktiva teaterföreställningen ”Kotia kohti”. Syskonen Vuokko och Veikko tvingas att överge sitt barndomshem som är i dåligt skick, och de börjar leta efter ett nytt hem. De söker efter två enkelrum i ett servicehem för äldre. Det blir ingen lätt uppgift eftersom syskonen har sina egna vanor.
– I samband med kultureftermiddagen under våren hade vi tänkt ordna kulturlunchen Vi äter tillsammans. På grund av coronaläget äter vi ännu inte tillsammans, men på teaterföreställningen är det möjligt att använda munskydd. Vi har fått mycket respons om att de äldre längtar efter program. De längtar efter att kunna träffas, få uppiggning och ha roligt, berättar Petra Bärlund-Hämäläinen.
– Vi strävar efter att ordna kulturlunchen Vi äter tillsammans på hösten, kompletterar kulturkoordinator Eva-Rita Helin.