Hoppa till innehåll

Minna Särelä valdes till Borgå stads fritidsdirektör för viss tid

Ingenjör i produktionsekonomi Minna Särelä har valts till Borgå stads fritidsdirektör till tidsbunden tjänst under perioden 1.9.2023–31.8.2024. Den nuvarande fritidsdirektören Anders Lindholm-Ahlefelt blir Event Factory Oys nya verkställande direktör för en tidsperiod av ett år.

Minna Särelä har arbetat i olika uppgifter inom Borgå stads bildningssektor, kultur- och fritidstjänster samt koncerntjänster sedan år 2021. Särelä har mycket stark kompetens i utvecklingsarbetet inom de kommunala tjänsterna, utmärkt förmåga att uppträda och kommunicera samt en syn på de trender och förändringslinjer som anknyter till fritidsverksamheten och på hur de ska utvecklas.
Särelä övergår till uppgiften från tjänsten som Borgå stads strategikoordinator och inleder sitt arbete i början av september.
Fritidsdirektören ansvarar i livskraftssektorns ledning för ledningen av kultur- och fritidstjänsterna, ekonomin, verksamheten och utvecklingen av uppgiftsområdet i enlighet med Borgå stads strategi. Hon rapporterar om verksamheten till biträdande stadsdirektören. Personalen omfattar ca 120 personer.

Uppgiftsområdet omfattar fyra verksamhetsenheter: biblioteks-, kultur-, idrotts- och ungdomstjänsterna.

Ansökningstiden för tjänsten som fritidsdirektör gick ut 14.7.2023. Inom utsatt tid kom det in 8 ansökningar, varav fem uppfyllde de behörighetskrav som hade ställts i annonsen.