Hoppa till innehåll

Musikalen av Borgås musikklasser har premiär på måndagen

Musikklasserna 3–6 inom Borgå stads finskspråkiga utbildningstjänster ordnar musikalen Lucy ja seikkailu ihmemaassa.

Musikalen har premiär måndagen den 2 maj 2022 kl. 18 på Grand. Musikalen framförs sammanlagt åtta gånger. Publiken kan köpa biljetter till tre av föreställningarna, som ordnas måndagen den 2 maj, tisdagen den 3 maj och onsdagen den 4 maj kl. 18. Dessutom ordnas flera föreställningar för skolelever på dagtid.
– Det är fint att vi får sammanträda igen för att se en musikal. Musikalen har möjliggjort samarbete över klassgränserna. Eleverna har hela tiden trott på att musikalen kommer att förverkligas trots att man har varit tvungen att senarelägga den flera gånger på grund av corona. Den långa väntan belönas, berättar klasslärare Marika Puukko.
Musikalen genomförs tillsammans med Borgås musikklasser. Musikalen har regisserats av Sanna Tiivola.
– Många elever framträder på en stor scen för första gång i sitt liv och några för första gång efter en lång paus. All musik i musikalen har komponerats och sångtexterna har skrivits uttryckligen för denna musikal och koreografierna för danserna har gjorts under ledning av experter, berättar Sanna Tiivola.
Manuskriptet har gjorts av eleverna i musikklasserna i Keskuskoulu och Sanna Tiivola. Liisa Kuparinen ansvarar för musiken och Hanne Kauppinen & Akan danslinje för koreografin. Även flera föräldrar och Porvoon koulumusiikin tuki ry har deltagit i förverkligandet av musikalen.
Biljetter till musikalen kan köpas på Grand en timme innan föreställningen. Biljetten kostar 15 euro.
Musikalen är cirka en timme lång. Föreställningen har inte någon paus. Innan föreställningarna ordnar klasserna en buffé.