Hoppa till innehåll

Social- och hälsovårdsnämndens beslut 6.4.2022

Social- och hälsovårdsnämnden antecknade för kän­ne­dom slutrapporten om strukturreformsprojektet. Projektet presenterades närmare under mötet. Alla östnyländska kommuner deltog redan från början i det ge­men­sam­ma strukturreformsprojektet (Borgå, Sibbo, Lovisa, Askola, Lappt­räsk, Pukkila och Mörskom. Projektperioden var 1.7.2020 –31.12.2021. Projektets huvudsakliga mål var att Östra Nyland efter det genomförda utvecklingsarbetet skulle fungera som en enhetlig re­gional helhet som kan beakta särdragen hos de olika delarna av om­rå­det, ordna likvärdiga och lättillgängliga tjänster efter invånarnas be­hov och stödja de kommuner som befinner sig i olika ut­vec­klingss­ta­dier i att vidareutveckla social- och hälsotjänsterna. Östra Ny­land ville identifiera strukturella och organisatoriska lösningar för tjäns­ter som fortsätter oberoende av den slutgiltiga lösningen för so­cial- och hälsovård.

Social- och hälsovårdsnämnden fick aktuell information om sektorns ekonomiska läge för februari månad 2022. 

Social- och hälsovårdsnämnden tog del av rapporten över de gjorda till­syns­besöken under år 2021 och en sammanfattning av iakttagelserna vid besöken

Nämnden valde även serviceproducenter för persontransporttjänster inom social- och hälsovården fram till 31.5.2023. Samtliga 59 anbud godkändes. Det uppskattade totala värdet av upphandlingen som beräknats i en­lighet med upphandlingslagen uppgår under avtalsperioden till cirka 17,4 miljoner euro, varav Borgås andel är ca 10 miljoner euro. Nämnden beslöt även att ett regionalt kundråd  inleder sin verksamhet under våren.

Nämnden använde inte sin upptagningsrätt till tjänsteinnehavarbesluten.