Hoppa till innehåll

Sommarjobb och säsongarbete vid Borgå stad kan sökas

Staden erbjuder också i år cirka 200 olika sommarjobb.

Staden erbjuder också i år cirka 200 olika sommarjobb.

Det finns behov av sommararbetare, semestervikarier, säsongarbetare och unga sommarpraktikanter. Situationen med coronapandemin under inkommande sommar och coronarestriktioner som gäller då kan inverka på hur många ungdomar staden kan anställa.

Semestervikarier behövs i synnerhet vid enheter inom hälsovårdssektorn, bl.a. till Näse rehabiliteringscenter, boendetjänster, hemvård och serviceboende.

Vi önskar att semestervikarier och säsongarbetare har studier eller arbetserfarenhet inom branschen och att de i regel har fyllt 18 år samt har en positiv och aktiv attityd.

De lediga sommarjobben finns på stadens webbplats, Sommarjobben – Borgå  och alla lediga arbetsplatser på borga.fi/lediga-arbetsplatser.

Ansökningarna skickas via länken Sök arbetsplats, som finns i platsannonserna. Ansökningstiderna varierar och i annonsen uppges när ansökningstiden går ut. I platsannonsen finns också kontaktuppgifter till de personer som ger ytterligare information.

Det första sommarjobbet för en ungdom

Staden erbjuder i år 100 sommarjobb för ungdomar i åldern 15–23 som är födda under perioden 1.1.1998–31.12.2005. Staden anställer unga arbetstagare till deras första sommarjobb till biträdande uppgifter. Dessa sommarjobb för unga kan sökas 5.2–8.3.2021.

Sommarjobben för unga finns också på stadens webbplats 
De unga har goda möjligheter att få sitt första sommarjobb särskilt inom äldreomsorg, kundservice och städuppgifter. Många ungdomar söker jobb inom grönområden, barnavård och idrottstjänsternas idrottsplatser, och det är hård konkurrens om dessa sommarjobb. Sommarjobbet varar i 3–4 veckor och lönen är cirka tusen euro.

Sommarjobb för unga är avsedda för dem som inte tidigare varit anställda hos staden. Arbetslivsorientering är inte ett hinder för en anställning.

Sommarjobb med sommarjobbssedel

Ett alternativ till sysselsättning på sommaren är att få en arbetsplats som stöds med en sommarjobbssedel. Sommarjobbssedeln är stadens stöd till lokala företagare och föreningar för sommaranställning av en ung Borgåbo och som är född under åren 2003–2005. På arbetsplatser med sommararbetssedel är anställningsförhållandets minimilängd två veckor och minimilönen 450 euro. Det delas ut 150 sommararbetssedlar och de kan börja reserveras från början av februari  En ungdom som samma sommar fått sommarjobb hos staden kan inte anställas med sommarsedeln.

Mera information, en reserveringsblankett samt information om lediga arbetsplatsplatser med sommarjobbssedeln finns på adressen:
/www.borga.fi/sommarjobbssedel.

Man kan också fråga om sommarjobbssedeln vid servicekontoret Navigatornför unga.                                                                        

Sysselsättning via företagssedel

Borgå stad erbjuder de unga stöd också för företagsliknande sysselsättning av sig själv. 10 företagssedlar för unga delas ut till ett värde av 250 euro och de delas ut i ansökningsordning från den 1 februari till Borgåbor i åldern 13–28 som startar ett nytt 4H-företag. Mera information om företagssedeln och ansökningen 

Donfabriken 2021 – ordnas i år på webben!

Staden deltar i det virtuella liveevenemanget DonFabriken på tisdagen den 9 februari.

Donfabriken Östra Nylands mest kända rekryteringsevenemang, ordnas redan för sjunde gången. I år ses evenemanget i sin helhet på webben. Donfabriken-evenemanget ses på Nylands arbets- och näringsbyrås TE-live-kanal 9.2.2021 kl. 9–14. TE-live producerar genom öppen och inspirerande kommunikation sändningar om lediga platser, viktiga teman i arbetslivet och utbildningsmöjligheter.

Huvudtalaren vid evenemanget är bergsklättraren, bloggaren och experten på digital marknadsföring, Anni Penttilä.  Hon berättar på sitt inspirerande sätt om motivation, om att följa sina drömmar och om bergsklättring.

Du kan delta i evenemanget direkt via webbplatsenDu kan också följa evenemanget på TE-live Nyland-kanalerna på Facebook eller YouTube.  En interaktiv chatt står också till ditt förfogande under hela evenemanget.

I livesändningar informeras också om Borgå stads sommarjobb, vikariat och ordinarie lediga arbetsplatser. 

Ytterligare information:
rekryterare Annika Palmgren, tfn 040 489 9874.

Mera information om sommarjobben för unga:
byråsekreterare-planerare Eeva Pulkkinen,
tfn 040 865 4484 eller
personaldirektör Anu Kalliosaari,
tfn 040 500 8521

Mera information om sommarjobbssedlar:
Erika Lindholm, tfn 040 611 6976

Navigatorn hjälper att hitta sommarjobb

Navigatorn i Borgå hjälper och handleder dig också i år i frågor som gäller sommarjobb. Där får du hjälp att till exempel skriva en cv, arbetsansökan eller att söka arbetsplatser. Du kan antingen reservera en tid eller komma till Navigatorn och ringa på dörrklockan när Navigatorn har öppet. Du kan också få handledning och stöd på distans, och handledarna på Navigatorn hjälper dig via olika kanaler på distans. Kopparis chat svarar snabbast på dina frågor under jourtider vid Navigatorn.

Jourtider vid Navigatorn mån.–tors. kl. 12.30–16.

kontaktuppgifter:

Erika Lindholm tfn 040 611 6976

Leena Thesleff tfn 040 190 5736

Du kan också nå Navigatorn på:

tfn 040 676 1442

mail. ohjaamo@porvoo.fi

ig. ohjaamoporvoo

fb. Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå ohjaamoporvoo