Hoppa till innehåll
donation -

Sprid julglädje redan nu via eJoulupuu-insamlingen

Då julen närmar sig vill många sprida julglädje. Även i år kan du hjälpa barn och unga i mindre bemedlade familjer genom att donera en summa som känns lämplig i den egna nätbanken vida tjänsten eJoulupuu.

Borgå stad, finska församlingen i Borgå samt Borgå Domkyrkoförsamling ordnar insamlingen tillsammans för tredje året i rad.

Det här sättet att hjälpa har varit väldigt populärt. Via insamlingen donerades julen 2021 sammanlagt 9 133 euro till förmån för barn och unga i Borgå. Pengarna omvandlades till presentkort som delades ut till familjerna i rask takt.

– Barnfamiljerna har varit tacksamma över det här tillvägagångssättet och barnen har fått sina önskegåvor med hjälp av sina anhöriga, berättar servicechef Kristina Huopalainen vid Borgå stad. Vi fortsätter samarbetet och rekommenderar att så många som möjligt donerar ett elektroniskt presentkort via tjänsten eJoulupuu även i år.

Med hjälp av donationerna anskaffas julpresentkort till lokala företag. Församlingarnas diakoniarbete och stadens socialsektor delar ut dem till familjerna.  Donationer kan göras fram till 25.12.2022.

Gör så här:

  • gå till adressen https://ejoulupuu.fi/
  • välj Porvoo
  • donera med hjälp av nätbanken
  • eller via appen MobilePay på numret 12528
  • om du donerar i ett företags namn kan du be om en räkning för bokföringen på en blankett som finns på eJoulupuu Porvoo-sidan.

Kyrkan i Borgå svarar för eJoulupuu i Borgå och Borgå stad är med i samarbetet. Som bakgrundsarrangör är även Joulupuu ry. Kotimaanapu har administrativt ansvar för insamlingen (insamlingstillstånd RA/2020/639). 

 – Donationer kan fortfarande göras direkt till familjecentret, men kom överens om saken i förväg med byråsekreterare Micaela Nordgren (tfn 040 4899 591, micaela.nordgren@porvoo.fi), fortsätter Kristina Huopalainen.