Hoppa till innehåll

Staden söker en Borgåungdom som vill bo i Äppelbackens servicehus

Äppelbackens unga invånare Aino och Oscar har varit omtyckta grannar under de senaste åren. Nu söker staden en ny ung invånare som kan ge mångsidighet och glädje i de äldres vardag.

Äppelbackens unga invånare Aino och Oscar har varit omtyckta grannar under de senaste åren. Nu söker staden en ny ung invånare som kan ge mångsidighet och glädje i de äldres vardag.

– Konceptet är bra och ur allas synvinkel sett är erfarenheterna verkligen fina., säger välfärdskoordinatorn Petra Bärlund-Hämäläinen glatt. 

Nu söker staden en ung person i åldern 18–25 som vill bo på Äppelbacken och är intresserad av att engagera sig med äldre. Om staden hittar en lämplig person ingås ett tidsbestämt hyresavtal. Avtalet gäller till en början för sex månader. Den enrummare som hyrs ut finns i huset Blåsippan mot Mannerheimgatan. Bostaden är 34,5 m2 stor och hyran är 468 euro i månaden. Ingen hyresgaranti krävs. I hyran ingår vatten och internetanslutning 

– Lägenheten är trivsam och fräsch. Ungdomarna har trivts bra i lägenheten och närheten till centrum har också varit omtyckt, berättar Sanna Nykänen, ledare för serviceboende. 

Unga som är intresserade av denna form av boende får råd och hjälp med att fylla i ansökan samt med andra frågor om boende via Navigatorn i Borgå (Mannerheimgatan 20 E). Navigatorn är öppen utan tidsbeställning måndag till onsdag kl.12.30–16.00 och på torsdagar kl. 12.30–18. 

Invånaren förbinder sig till frivilligverksamhet 

Den unga som får bo på Äppelbacken förbinder sig att delta i frivilligverksamhet minst tre timmar i veckan. Hen kan antingen hålla enskilda äldre som bor i huset sällskap eller delta i gruppverksamhet för de boende. 

– Frivilligverksamheten utformas utgående från både den ungas och de äldres önskemål, intressen och förmågor, berättar Petra Bärlund-Hämäläinen. 

Ansökningarna ska lämnas in senast 24.10.2021. 
Fyll i ansökan 
Följande unga invånare väljs på basis av ansökningarna och intervjuer.