Hoppa till innehåll

Stadsstyrelsens beslut 3.5.2021

Renoverings- och ombyggnadsarbeten i fastigheter, ramavatal

Stadsstyrelsen beslutade enhälligt välja följande leverantörer till ramavtalsentreprenörer för renoverings- och ombyggnadsarbeten i fastigheter för tiden 1.6.2021-31.5.2023:

Delområde 1. byggtekniska arbeten

  1. ATL-Rakennushuolto Oy
  2. ES-Urakointi Oy
  3. Pernajan Rakennus Oy
  4. Porvoon Paalurakenne Oy

Delområde 2. små reparationer

  1. Maalaus- ja saneeraustyöt H. Lönnroth Oy
  2. Taleb Oy
  3. Oy Kivaline Ab
  4. Vilenin Rakennushuolto Oy
  5. KM-Tekniikka Oy
  6. Metu Oy
  7. Lahden Tilaremontit Oy
  8. KR-Työt Oy

Ett separat beslut om användningen av optionsperioden fattas separat för alla leverantörer senast fyra månader innan den egentliga avtalsperioden slutar. Avtalet kommer inte till stånd genom detta beslut, utan staden ingår med varje entreprenör ett separat avtal som träder i kraft efter att båda avtalsparter har undertecknat det.
Lokalitetsledningen har genom en nationell upphandlingsannons 8.2.2021 begärt anbud på renoverings- och ombyggnadsarbeten i fastigheter. Annonsen publicerades på HILMA och stadens webbplats. Upphandlingsförfarandet var öppet.

Upphandlingsobjektet var renoverings- och ombyggnadsarbeten som anknyter till underhåll av fastigheter som Borgå stads lokalitetsledning förvaltar och som utförs mot priser per enhet eller mot ett särskilt anbud som beställaren begär.

Upphandlingen har delats i två delområden:

Delområde 1. byggtekniska arbeten

  • inomhuslufts- och tätningsreparationer
  • byggtekniska arbeten som behövs i tillfälliga lokaler
  • små ombyggnader
  • renoverings- och ombyggnadsarbeten som anknyter till konstruktioner, fasaden eller yttertaket
  • i arbetsuppdragen ingår ansvaren som hör till den som i huvudsak genomför byggprojektet, ansvariga arbetsledarens uppdrag och uppdrag och ansvar med anknytning till arbetsskyddet
  • av objekten har huvudsakligen gjorts planeringsdokument

Delområde 2. små reparationer

  • ytrenoveringar och ändringar i inredningar i enskilda lokaler / lägenheter
  • underhållsreparationer
  • små ytbehandlingsarbeten
  • objekten har vanligen inte planeringsdokument, utan omfattningen av och innehållet i arbetet som ska utföras avtals från fall till fall med en företrädare för beställaren

Delanbuden godkändes så, att anbudsgivaren kunde erbjuda antingen delområde 1 eller delområde 2 men inte båda delområden. Delområde 1 utgör cirka 80 % av den årliga upphandlingsvolymen och delområde 2 cirka 20 %.

Trots ramarrangemanget kan beställaren fortfarande begära entreprenadsanbud på reparationsarbeten mot ett totalpris i objekt som beställaren separat väljer. Avtalsleverantörerna har möjlighet att delta i dessa konkurrensutsättningar.
I anbudsförfrågan hade det angetts att beställaren väljer minst tre anbudsgivare till ramavtalsleverantörer i delområdet 1 (byggtekniska arbeten) (om det kommer in ett tillräckligt antal godtagbara anbud) och att alla anbudsgivare som lämnar ett godtagbart anbud i delområde 2 (små reparationer) blir valda.

I enskilda uppdragsgivanden vars värde är under 150 000 € (moms 0 %) sker valet av leverantören utifrån anbudsförfarandets resultat och den kompetens och erfarenhet som objektet för uppdragsgivandet förutsätter. Valet påverkas också av avtalspartnerns möjlighet att utföra arbetet enligt en planerad tidsplan. I uppdragsgivanden vars värde är över 150 000 € (moms 0 %) ordnar beställaren en s.k. minikonkurrensutsättning mellan valda avtalsleverantörer där anbud begärs av alla ramavtalsleverantörer för delområde 1 (byggtekniska arbeten).

Jämförelsegrunderna i minikonkurrensutsättningar meddelas separat i anbudsförfrågan för varje konkurrensutsättning. Huvudsakligen är jämförelsegrunden det lägsta (tak)priset men det kan också finnas kvalitativa grunder.

Inom utsatt tid 15.3.2021 lämnades 21 anbud. Urvalskriteriet i båda delområden var totalekonomisk förmånlighet där prisets viktvärde var 80 % och kvalitetens 20 %.

Tjänsteinnehavarbeslut

Biträdande stadsdirektörens beslut 23 § 29.4.2021 (Borgå Energis bolagstämma) togs bort från föredragningslistan. 

Stadsstyrelsen antecknade övriga beslut för kännedom och meddelade tjänsteinnehavarna att stadsstyrelsen inte använder sin upptagningsrätt i enlighet med kommunallagen.

Övriga ärenden

I de övriga ärendena beslutade stadsstyrelsen enhälligt enligt beslutsförslagen.