Hoppa till innehåll

Stadsutvecklingsnämndens beslut 15.6.2021

Detaljplaneändringen Östra ändan av Alexandersgatan läggs fram

Mika Varpio föreslog, med understöd av Camilla Antas, att planen remitteras till ny beredning, varvid nämnden röstade om remitteringen. I omröstningen gavs sju jaa -röster (Patrik Björkman, Anita Spring, Christer Andersson, Mikko Valtonen, Ritva Kilpirinn, Riitta Ahola, Kristel Pynnönen) för fortsatt behandling av ärendet och tre nej -röster (Laura Karén, Camilla Antas, Mika Varpio) för återremittering, varvid nämnden fortsatte behandlingen av ärendet. Jarmo Grönman var jävig och inte närvarande när ärendet var uppe till behandling.

I den fortsatta behandlingen beslutade stadsutvecklingsnämnden godkänna bemötandena till utlåtandena och anmärkningarna och beslutade föreslå att stadsstyrelsen föreslår att stadsfullmäktige godkänner detaljplaneändringen.

Området består av tre rätt så små områden, vilka gränsas också av Sibeliusbulevarden, Vårbergavägen och Wittenbergsgatan. Detaljplaneändringen gäller omfattningen av byggandet och användningsändamålet för området.

Undantagslov, Björkbackavägen 8, Ernestas

Borgå A-bostäder Ab lov för att utnyttja den stora oanvända byggrätten och att i tomtens västra del bygga ett nytt s.k. loftgångshus med huvudsakligen två våningar.

Mika Varpio föreslog, med understöd av Camilla Antas, att undantag inte beviljas. Föredragandens förslag var ett lovet beviljas. I omröstningen lämnades åtta jaa -röster (Kristel Pynnönen, Patrik Björkman, Laura Karén, Christer Andersson, Ritva Kilpirinne, Anita Spring, Riitta Ahola, Mikko Valtonen) för föredragandens förslag och två nej -röster (Camilla Antas, Mika Varpio) för Varpios motförslag. Jarmo Grönman var jävig och inte närvarande när ärendet var uppe till behandling.

Stadsutvecklingsnämnden godkände undantagen som sökts.

Övriga ärenden

De övriga nämndebesluten överensstämde med beredningen och var enhälliga.