Hoppa till innehåll

Tider i stadens utställningslokaler kan sökas i augusti

Under tiden 1–31 augusti 2020 kan enskilda konstnärer och konstnärsgrupper ansöka om utställningstider i Konsthallen i Borgå och i Galleri Gamla Kaplansgården för året 2021. Båda utställningslokalerna passar bra för olika slags konst.

Under tiden 1–31 augusti 2020 kan enskilda konstnärer och konstnärsgrupper ansöka om utställningstider i Konsthallen i Borgå och i Galleri Gamla Kaplansgården för året 2021. Båda utställningslokalerna passar bra för olika slags konst.

Borgå stads kulturtjänster svarar för verksamheten.

Ansökningarna sänds senast den 31 augusti till adressen: Borgå Konsthall, Borgå stad, PB 23, 06101 Borgå eller per e-post: taidehalli@porvoo.fi. Poststämpel från den sista inlämningsdagen godkänns.

Ansökan görs med en särskild blankett.

Till ansökan bifogas:

  • En utställningsplan med uppgifter om användningen av lokalen, utställningens eventuella tema och verken som ställs ut. Om verken inte är färdiga, räcker det med en arbetsplan.
  • Konstnärens eller konstnärsgruppens meritförteckningar.
  • Portfolio eller bilder/utskrifter max 5 st., USB-sticka eller DVD endast om det är fråga om mediekonst.

Ansökningsmaterialet returneras endast om ett frankerat returneringskuvert med mottagarens adressuppgifter finns bifogat.

Valen görs av en utställningskommitté på basis av ansökningarna. Till kommittén hör tre professionella inom nutidskonst samt kulturtjänsternas representanter. Valen kan inte överklagas.

Fastställda utställningar 2021:

  • 5.2 – 28.2 Aalto-universitetet – fotografi, Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården.
  • 30.4 – 23.5 Satu Rautiainen – installation/målning, Galleri Gamla Kaplansgården.
  • 28.5 – 29.8 Borgå Triennal, Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården.
  • 1.10 – 24.10 Saara Piispa och Lucie Kohler – teckning/målning/keramik, Galleri Gamla Kaplansgården.

Konsthallen i Borgå

Utställningslokalen har en yta på 164 m2 och finns på andra våningen i Konstfabriken. I lokalen finns också en affär, artoteket Konsta, Yrjö A. Jänttis konstsamling och utställningslokalen Fickan för mediekonst. Utställningstiden är tre veckor, hyran 500 euro. Konsthallen tar inte ut någon försäljningsprovision.

Galleri Gamla Kaplansgården

Gamla Kaplansgården är centralt belägen i Gamla stan i Borgå, intill Rådhustorget. Gallerians yta är 100 m2 och den består av fyra ljusa rum. Utställningstiden är tre veckor, hyran 400 euro. Galleriet tar inte ut någon försäljningsprovision.

Ytterligare information:

Henrik Lindqvist, utställningskoordinator / Konsthallen
tfn 040 489 1610
henrik.lindqvist@porvoo.fi

Sini Kallio, kulturkoordinator / Galleri Gamla Kaplansgården
tfn 040 676 3005
sini.kallio@porvoo.fi