Hoppa till innehåll

Ungas Borgå Pridevecka 15–21.8.2022

Borgå Pride ordnas igen efter en paus på några år. Borgå stads ungdomstjänster och Navigatorn är i hög grad delaktiga i evenemanget.

Ungdomstjänsternas Arcus-verksamhet inleder Prideveckoslutet på fredagen 19 augusti i form av NattPride, då unga kan övernatta i en ungdomslokal. Både ungdomstjänsterna och Navigatorn deltar också i paraden och parkfesten på lördagen.
– Vi tycker det är superviktigt att delta i Borgå Pride och marschera för jämlikhet. Alla är varmt välkomna att gå i paraden tillsammans med oss från Navigatorn! Vi samlas framför Grand kl. 11.45 och du hittar oss vid Navigatorns flagga, uppmanar Navigatorns koordinator Leena Thesleff.
De ungas Pride-efterfest ordnas på lördagen 20 augusti i form av ett ultraviolett disko på ungdomslokalen Zentra (Mannerheimgatan 20) kl. 18–22 (åldersgräns 13 år).
– Det är helt otroligt att igen få festa efter en paus på några år. På diskot spelar vi alla Prideklassiker och mycket annan musik som höjer stämningen, berättar ungdomsarbetare Lasse Yrjölä.
– Det är också fint att vi har fått Thundersnake, som utstrålar ung rockenergi, att spela som band på parkfesten, gläder sig Yrjölä, som är DJ på de ungas Pride-efterfest.
Pride-efterfesten är rusmedelsfri och avgiftsfri. Efterfesten erbjuder en trygg möjlighet att njuta av veckoslutets feststämning i gott sällskap, som sig själv och med stor energi.